Täältä voit lukea Pirkkalan seurakunnan uutisia. Lue toiminnastamme, tapahtumistamme ja ihmisistä, jotka jäävät mieleen ja koskettavat.
Vinkkaa viestintäämme, mistä aiheista toivoisit tehtävän uutisia ja juttuja, kiitos!

Nainen ottaa kauhalla perunamuusia lautaselle. Ateriaan kuuluu paikan päällä lämpimän ruoan lisäksi salaatti, näkkileipä sekä kahvi tai tee.

Ruokakomero avaa ovensa uudelleen

27.10.2021 11.54

Ruokakomero-toiminta jatkuu Pirkkalassa lähes vuoden tauon jälkeen tiistaina 2. marraskuuta.

Koulujen ylijäämäruokaa tarjoillaan seurakunnan toimipisteissä kahdesti viikossa. Tiistaisin ruokaa on saatavilla Pirkkalan kirkolla ja torstaisin Kirkkoveräjän seurakuntatalolla edulliseen hintaan. Ruokailut järjestetään kello 13–14.

Pirkkalan kunnan työvalmentajan Reelika Mannisen mukaan kävijöitä on edellisvuonna ollut kiitettävästi.

– Tiistaisin ruokaa on saattanut jäädä yli, mutta torstaisin se on mennyt niin hyvin kaupaksi, että on välillä loppunutkin.

– Ruokailemassa on käynyt varsinkin ikäihmisiä ja lapsiperheitä.

Aikuisten aterian hinta on kaksi euroa, 7–17-vuotiaiden euron ja alle 7-vuotiaat syövät ilmaiseksi.

Ruokailu tapahtuu paikan päällä. Tiistaisin myynnissä on myös kotiin vietäväksi edellisen päivän valmiiksi pakattua ruokaa, jos sitä on jäänyt yli. Mukaan ostettu ateria maksaa 1,50 euroa.

Kyljessä kierrätystuotteiden Vaatekaappi

Parillisilla viikoilla Ruokakomeron yhteydessä toimii kierrätystuotteiden Vaatekaappi. Myynnissä on esimerkiksi vaatteita ja kenkiä 50 sentin kappalehintaan.

– Vaatekaappi on löydetty hyvin. Se ehti olla käytössä noin vuoden ennen koronasulkua, Manninen kertoo.

– Tiistaisin muskareiden aikaan etenkin lastenvaatteet ovat käyneet hyvin kaupaksi.

Vaatekaappi ei ota vastaan kierrätystuotteita, mutta niitä voi viedä Kierrätysmyymälä Puotiin osoitteessa Vesalantie 11. Puoti toimii Valmennuskeskus Kiepin yhteydessä.

Yhdessä hävikkiä vastaan

Ruokakomeron takana ovat Pirkkalan kunta ja Pirkkalan seurakunta. Yhteistoiminta ruokahävikkiä vastaan käynnistyi alkuvuonna 2019.

Korona sulki Ruokakomeron ovet ensimmäisen kerran maaliskuussa 2020. Syksyllä toiminta jatkui jälleen, mutta keskeytyi koronatilanteen pahennettua joulukuussa 2020.

Ruokakomero Pirkkalan kirkolla (Arokuja 8) tiistaisin klo 13–14 ja torstaisin Kirkkoveräjän seurakuntatalolla (Kouluportinkuja 1) klo 13–14. Vaatekaappi molemmissa paikoissa parillisilla viikoilla.