Hautausvaihtoehdot Pirkkalan hautausmaalla

Hautoja luovutetaan vain kuolemantapauksen yhteydessä. Vanhalla puolella on mahdollista ostaa myös viereinen hauta puolisolle, jos hautapaikka on vapaana. (Kirkkolaki 17 luku, 2 §)

Arkkuhautaus vanhalle tai uudelle puolelle

Vanhalta puolelta palautuu vuosittain muutama hauta. Yhteen hautaan mahtuu yksi arkku. Jos vierekkäisiä hautoja on saatavilla, on mahdollista ostaa kaksi hautaa (puolisoille). 

Uudelle puolelle haudataan arkkuriviä järjestyksessä edeten. Yhteen hautaan mahtuu kaksi arkkua päällekkäin. Joillain lohkoilla on muistomerkille valmis pohjapalkki.

Uurnahautaus

Vanhaan arkkuhautaan voi haudata myös uurnia. Silloin hauta muuttuu uurnahaudaksi, eikä paikalle voi enää haudata arkkuja. Vanhaan arkkuhautaan mahtuu 18 uurnaa. 

Vanhoilta reunakiviosastoilta voi ostaa uurnahaudan. Jos tällaisella haudalla ei ole reunakiviä, ne pitää asennuttaa omalla kustannuksella.  

Uudelle puolelle haudataan uurnariviä järjestyksessä edeten. Yhteen hautaan mahtuu kuusi uurnaa. UU-alueella on valmis pohjapalkki. 

Muistomerkit

Mahdollisen muistomerkin arkkuhautapaikalle tai uurnahautapaikalle hankkii omainen.

Tuhkan kätkeminen

Pirkkalassa on kaksi muistolehtoa, joihin tuhka haudataan ilman uurnaa. Muistolehto on anonyymi hauta-alue, jossa ei ole omaa nimettyä tai näkyvää hautapaikkaa. Seurakunta hautaa tuhkan muistolehtoon, eikä hautasijaa ilmoiteta omaisille. Muistolehdon muuriin/hautakiveen voi hankkia nimilaatan seurakunnan kautta.

Muistolehto ja lehdon muuri, johon voi seurakunnan kautta hankkia nimilaatan.

Pienmuistolehto. Kiveen voi seurakunnan kautta hankkia nimilaatan.