Hautajaiset

Läheisen ihmisen menettämisen suru on vahva ja kipeä, vaikka kuolemaa olisi osattukin jo odottaa. Surun keskellä ei tarvitse jaksaa yksin. Jumalan rakkaus ja huolenpito kantavat. Seurakunnan työntekijät ovat apuna ja tukena hautajaisten suunnittelussa ja käytännön järjestelyissä sekä surusta keskusteltaessa. Ystävien, suvun ja muiden läheisten tuki on myös tärkeää. 

Hautajaisissa saatetaan vainaja viimeiselle matkalle rukouksin ja Jumalan sanan avulla. Kristillinen toivo, lupaus ikuisesta elämästä, kannattelee vaikeana aikana. 

Hautajaiset voi järjestää pienimuotoisesti tai isommin: tavalla, joka tuntuu hyvältä. Siunauksen järjestelyihin, ajankohtaan, tiloihin ja hautapaikkaan liittyen ota yhteyttä seurakuntatoimistoon

Pirkkalan seurakunnan opas hautausjärjestelyihin löytyy täältä. 

Pirkkalan seurakunnan hautausmaasta ja hautoihin liittyvistä asioista löytyy lisätietoa täältä. 

Pirkkalan seurakunnan sururyhmistä löytyy tietoa täältä

 

Musiikki

Kanttorin kanssa tulee sopia hautajaisissa soitettavasta musiikista etukäteen. Kanttorit pyrkivät toteuttamaan toiveet, kunhan musiikki soveltuu kirkkotilaan ja uruilla soittamiseen ja musiikkiin löytyy nuotit. Jos omia toiveita ei ole, auttaa kanttori musiikin valinnassa. Kanttorien kanssa voi myös keskustella kirkossa järjestettävistä mahdollisista musiikkiesityksistä.

 

Lue tästä tietoja Pirkkalan seurakunnassa järjestettävistä sururyhmistä sekä muusta avusta ja tuesta

Kaksi kivienkeliä istuu jalat ristissä, kädet poskilla hautakiven päällä.