Tälle sivulle on koottu tietoa seurakunnan ja koulujen välisistä tapahtumista

Seurakunta tarjoaa kouluille suunnattuja työskentelypaketteja.

Ota yhteyttä Reettaan, Villeen tai Jennaan jos haluaisit käyttää seurakunnan tiloja oppimisympäristönä. Suunnitellaan luokallesi sopiva kirkkotilaan tutustuminen, seurakunnan ammatteihin tai elämänkaaren ja kirkkovuoden juhliin liittyvä vierailu.

 

Veisuu Astia - virsikirja tutuksi 

 

Nyt on aika ilmoittautua mukaan jouluvirsien VeisuuAstiaan!

Ilmoittautuminen on käynnissä syysloman loppuun, 22.10. saakka. Ilmoittaudu tästä.

 

Veisuu Astia on kolmelle vuodelle jakaantuva oppimiskokonaisuus. Sen aikana tutustutaan virsikirjan virsien kautta kirkollisiin toimituksiin ja tärkeimpiin kirkkovuoden juhla-aikoihin; jouluun ja pääsiäiseen.

Veisuu Astiat järjestetään koulusta riippuen joko Kirkkoveräjän seurakuntatalolla, Pirkkalan kirkossa tai Pirkkalan Vanhassa kirkossa. 1.-2.-luokille lähetetään tilaisuuteen kutsu, jossa ehdotetaan luokalle vierailuaikaa. Kutsussa kerrotaan myös tilaisuudessa laulettavat virret.

Kahden vuoden aikana ehditään tutustua yli 20 virsikirjan virteen.

Kysy myös kolmosluokkien pakettia!

Lisätietoja kouluikäistyön pappi Reetta Mörttiseltä p. 050 303 7106, [email protected].

 

Joulun tähti -vaellus Pirkkalan kirkolla

 

Kaukana idässä eli kolme viisasta tietäjää. He olivat niin viisaita, että ihmiset luulivat heillä olevan taikavoimia. Eniten he tiesivät tähdistä. He tiesivät missä kunkin tähden kuului olla kuhunkin aikaan vuodesta. He osasivatkin kertoa ihmisille, milloin kannatti istuttaa vilja tai milloin lähteä merimatkalle tai ylittää korkeat vuoret sellaiseen aikaan, että matka sujuisi turvallisesti.


Kerran he näkivät villin tähden, jota ei ollut yhdelläkään heidän tähtikartoistaan. Se ei pysynyt paikoillaan. He päättivät seurata outoa tähteä nähdäkseen, minne se oli menossa ja mitä se halusi näyttää heille.


Tästä alkaa tämän vuoden jouluvaellus, jossa lapset pääsevät seikkailemaan Pirkkalan kirkon pihapiiriin ja sisälle Pirkkalan kirkkoon. Vaellus kulkee pysäkiltä toiselle. Pysäkeillä tehdään pieniä tehtäviä, jotka johdattavat eteenpäin kohti Betlehemin tallia, jonne tähti lopulta pysähtyy. Tallissa seimen äärellä kuunnellaan joululauluja. 


Vaellus kestää n. 30 - 40 minuuttia ja se on suunnattu 2017-, 2018- ja 2019 –syntyneille varhaiskasvatuksessa ja esiopetuksessa oleville lapsille. 
Katsomuskasvatuksen tavoitteisiin kuuluu lapsiryhmässä edustettuina oleviin katsomuksiin tutustuminen. Joulun tähti –vaellus tarjoaa joulun luterilaiseen kulttuuriperintöön tutustumisen lisäksi mahdollisuuden rikastaa varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen oppimisympäristöjä, kun lapset pääsevät vierailemaan Pirkkalan kirkkoon. Vaellus toteutetaan opetushallituksen luomien katsomuskasvatuksen periaatteiden mukaisesti kaikille sopivana yleissivistävänä tilaisuutena. 

Ilmoita ryhmäsi mukaan tästä linkistä 10.11.2023 mennessä.

 

 

Luokkaretkelle Pappilaan

Haluatko tuoda luokkasi retkelle Pappilaan. 2-3 tunnin retken aikana ehtii touhuta alueen luonnossa erilaisia tehtäviä ryhmän kanssa. Retken aikana on mahdollista pitää evästaukoa kodassa tai nauttia nuotion lämmöstä.

Luokkaretki voidaan rakentaa vaikka seuraavien teemojen ympärille

- Ryhmäyttävät ja koko luokan pelit 

- Nuotiotarinat ja rauhoittuminen

- Luonto ja liikkuminen

Alueelle voi rakentaa myös oppimiskokonaisuuden esimerkiksi Seppo.io alustaa hyödyntäen. Retken aikana voi sovitusti piipahtaa myös Vanhan kirkon alueella.

 

 

Pirkkalan kirkon pakohuonepeli Kadonnut risti

Tuo luokkasi kisailemaan keskenään Pirkkalan kirkon pakohuonepeliin. Pelin aikana tutkitaan kirkkosalia ja koitetaan selvittää kadonneen ristin arvoitusta. Pelin peliaika on korkeintaan 1 tunti. Luokka kannattaa jakaa kahtia, jotta ratkojia ei ole yhdessä ryhmässä liikaa. Toinen puolikas voi odotella vuoroaan esimerkiksi nuotion tai ryhmäpelien parissa kirkon pihapiirissä.

 

 

Ota yhteyttä

nuorisotyönohjaaja, kouluikäistyö
Suupantie 10
33960 Pirkkala

www.seuris.net

seurakuntapastori, kouluikäistyö ja varhaiskasvatus
Suupantie 10
33960 Pirkkala