Taloudellista tukea ja neuvontaa

Elämän erilaiset kriisitilanteet saattavat vaikuttaa myös talouden hallintaan. Älä jää yksin miettimään ja murehtimaan. Ota rohkeasti yhteyttä, niin mietitään ratkaisuja yhdessä.

Voit varata ajan diakoniatyöntekijän tapaamiseen ottamalla yhteyttä suoraan diakoniatyöntekijään joko soittamalla/tekstiviestillä/whatsappilla tai sähköpostitse. Pyrimme järjestämään tapaamisajan viikon sisälle yhteydenotosta. 

Taloudellisiin ongelmiin liittyvään tapaamiseen on otettava mukaan henkilöllisyystodistus, tarvittavat tositteet tuloista ja menoista sekä viimeisin toimeentulotukilaskelma, jos on KELA:n / sosiaalitoimen asiakkuus.

Avustusta voi hakea, jos taloudellinen tilanne on selvästi heikentynyt esimerkiksi työttömyyden tai sairauden vuoksi.

Täältä löydät Takuusäätiön vinkkejä taloudenhallintaan, kannattaa tutustua!

 

Diakoniatyön avustusmuodot

1. Ruoka-avustukset

Ruoka-avustuksena on mahdollista saada lahjakortti kauppaan, jolloin voi ostaa ruokaa ja hygieniatuotteita. Avustuksen määrään vaikuttaa perheen koko.

2. Muu avustus

Muuta avustusta voidaan myöntää, kun sen katsotaan parantavan elämäntilannetta pitkällä tähtäimellä. Tällöin avustus myönnetään suoraan johonkin laskuun.

Muita auttavia tahoja

Velkaneuvonta

Takuusäätiön maksuton neuvontanumero on avoinna ma−pe kello 10−14  numerossa 0800 9 8009. Tästä pääset Takuusäätiön verkkosivuille.  

Talous- ja velkaneuvonnan palvelua saat valtion oikeusaputoimistoista. Pirkkalalaisia lähimpänä oleva oikeusaputoimisto on Pirkanmaan oikeusaputoimisto Tampereella. Velkaneuvonnan neuvontanumero on 029 5660 715, ma - pe klo 8.00-16.15. Oikeusaputoimiston nettisivuilta löytyy tiedot myös sähköiseen asiointiin.

Pienlaina (Takuusäätiö)

Pienlainaa voi hakea Takuusäätiöltä velkaantumisen ennaltaehkäisyyn, kun hakijalla on riittävä maksuvara lainan lyhentämiseen. Lainasumma voi olla 200−2000 euroa. Lainan käsittelyaika on 1-2 viikkoa. Pienlainahakemuksen voi täyttää Takuusäätiön verkkoasioinnissa.

 

Kukka.

Ota yhteyttä

diakoniatyöntekijä
Suupantie 10
33960 Pirkkala

vanhus- ja mielenterveystyö, taloudellinen avustaminen yli 65-vuotiaat

johtava diakoniatyöntekijä

taloudellinen avustaminen sukunimen mukaan R-Ö

diakoniatyöntekijä

taloudellinen avustaminen sukunimen mukaan I-Q, yhteiskunnallinen työ