Taloudellista tukea ja neuvontaa

Elämän erilaiset kriisitilanteet saattavat vaikuttaa myös talouden hallintaan. Älä jää yksin miettimään ja murehtimaan, vaan ota rohkeasti yhteyttä, niin voidaan miettiä yhdessä.

Diakoniatyöntekijöiden vastaanotolle voit varata ajan helposti joko soittamalla, sähköpostitse tai jättämällä yhteydenotto pyynnön. Halutessasi diakoniatyöntekijä voi tulla käymään myös kotonasi. 

Pyrimme järjestämään tapaamisajan viikon sisälle, mutta ei koskaan samalle päivälle.

Mukaan tapaamiseen otettava henkilöllisyystodistus, tarvittavat tositteet maksuista sekä viimeinen toimeentulotukilaskelma, jos on sosiaalitoimen asiakkuus.

Avustusta voi hakea, jos on esim työtön, työkyvyttömyyseläkkeellä tai jostain muusta syystä taloudellinen tilanne selvästi heikentynyt.

Avustusmuodot

1. Ruoka-avustukset

Ruoka-avustusta on mahdollista saada osto-oikeutena kauppaan, jolloin voi ostaa ruokaa ja hygieniatuotteita. Avustuksen määrään vaikuttaa perheen koko.

2. Muu avustus

Muuta avustusta voidaan myöntää, kun sen katsotaan parantavan elämäntilannetta pitkällä tähtäimellä. Se myönnetään suoraan johonkin laskuun.

Velkaneuvonta

Takuusäätiön maksuton neuvontanumero on avoinna ma−pe kello 10−14  numerossa 0800 9 8009. Tästä pääset Takuusäätiön verkkosivuille.  

Tampereen ja Pirkkalan velkaneuvonta palvelee numerossa 03 5656 6972. Ajanvaraus ma−pe kello 9.30−11.30 ja 13−14. Neuvonta-aika on joka päivä kello 13−14.

Pienlaina

Pienlainaa voi hakea Takuu-Säätiöltä velkaantumisen ennaltaehkäisyyn, kun hakijalla on riittävä maksuvara lainan lyhentämiseen. Lainasumma voi olla 200−2000 euroa. Lainan käsittelyaika on noin viikko. Pienlainan hakulomakkeita voi tulostaa Takuu-Säätiön nettisivuilta tai käydä hakemassa diakoniatyöntekijöiltä. Diakoniatyöntekijöiltä voi saada myös apua lomakkeen täyttämiseen.

Kukka
kappalainen, diakonia ja lähetystyö
Suupantie 10
33960 Pirkkala

Twitter: @jukkamtj

diakoniatyöntekijä
Suupantie 10
33960 Pirkkala

vanhus- ja mielenterveystyö, taloudellinen avustaminen yli 65-vuotiaat

diakoniatyöntekijä

päihde- ja vammaistyö, yhteisöruokailut, taloudellinen avustaminen sukunimen mukaan I-Q

johtava diakoniatyöntekijä

taloudellinen avustaminen sukunimen mukaan R-Ö