Taloudellista tukea ja neuvontaa

Elämän erilaiset kriisitilanteet saattavat vaikuttaa myös talouden hallintaan. Älä jää yksin miettimään ja murehtimaan, vaan ota rohkeasti yhteyttä, niin voidaan miettiä yhdessä.

Diakoniatyöntekijöiden vastaanotolle voit varata ajan helposti joko soittamalla, sähköpostitse tai jättämällä yhteydenotto pyynnön. Halutessasi diakoniatyöntekijä voi tulla käymään myös kotonasi. Voit ottaa yhteyttä Maiju Seppään tai Päivi Marttila (yli 65-vuotiaat).

Pyrimme järjestämään tapaamisajan viikon sisälle, mutta ei koskaan samalle päivälle.

Mukaan tapaamiseen otettava henkilöllisyystodistus, tarvittavat tositteet maksuista sekä viimeinen toimeentulotukilaskelma, jos on sosiaalitoimen asiakkuus.

Avustusta voi hakea, jos on esim työtön, työkyvyttömyyseläkkeellä tai jostain muusta syystä taloudellinen tilanne selvästi heikentynyt.

Avustusmuodot

1. Ruoka-avustukset

Ruoka-avustusta on mahdollista saada osto-oikeutena  kauppaan, jolloin voi ostaa ruokaa ja hygieniatuotteita. Avustuksen määrään vaikuttaa perheen koko.

2. Muu avustus

Muuta avustusta voidaan myöntää, kun sen katsotaan parantavan elämäntilannetta pitkällä tähtäimellä. Se myönnetään suoraan johonkin laskuun.

Velkaneuvonta

Takuusäätiön maksuton neuvontanumero on avoinna ma−pe kello 10−14  numerossa 0800 9 8009. Tästä pääset Takuusäätiön verkkosivuille.  

Tampereen ja Pirkkalan velkaneuvonta palvelee numerossa 03 5656 6972. Ajanvaraus ma−pe kello 9.30−11.30 ja 13−14. Neuvonta-aika on joka päivä kello 13−14.

Pienlaina

Pienlainaa voi hakea Takuu-Säätiöltä velkaantumisen ennaltaehkäisyyn, kun hakijalla on riittävä maksuvara lainan lyhentämiseen. Lainasumma voi olla 2002000 euroa. Lainan käsittelyaika on noin viikko. Pienlainan hakulomakkeita voi tulostaa Takuu-Säätiön nettisivuilta tai käydä hakemassa diakoniatyöntekijöiltä. Diakoniatyöntekijöiltä voi saada myös apua lomakkeen täyttämiseen.

Kukka
kappalainen, diakonia ja lähetystyö
Suupantie 10
33960 Pirkkala

Twitter: @jukkamtj

diakoni
Suupantie 10
33960 Pirkkala

taloudellinen auttaminen yli 65-vuotiaat, vanhus- ja mielenterveystyö

diakoniatyöntekijä

taloudellinen auttaminen sukunimen alkukirjaimen mukaan M-Ö