Salaisuutta etsimässä - jouluvaellus

Salaisuutta etsimässä -jouluvaellus johdattaa joulun tunnelmaan. Tule etsimään yhdessä vaellusoppaan kanssa joulun salaisuutta. Matkan aikana saamme pieniä vihjeitä, jotka auttavat meitä eteenpäin. Ehkäpä myös enkeli ja tietäjä osaavat antaa meille johtolangan, jota seuraamalla löydämme etsimämme. Vaellus päättyy Betlehemin talliin, jossa kuuntelemme joululaulun tallissa. Salaisuutta etsimässä -jouluvaellus kutsuu päiväkotien, kerhotoiminnan, perhepäivähoidon ja esikoulujen väkeä tutustumaan jouluun liittyvään kristilliseen sanomaan. 

Vaellus toteutetaan ulkotiloissa eri puolilla Pirkkalaa. Vaellukselle otetaan ainoastaan yksi lapsiryhmä kerrallaan. Vaellukselle saavutaan pääasiassa kävellen. Tarvittaessa järjestetään myös bussikuljetus. Ilmoittautumiset vaellukselle tulee tehdä 12.11.2021 mennessä lomakkeella, joka löytyy näiltä sivuilta lokakuun alusta alkaen. Vaellukselle voivat osallistua kaiken ikäiset lapset päiväkodin kasvattajien harkinnan mukaan.

Ilmoita ryhmäsi mukaan tästä linkistä

Päiväkoti- ja perhepäivähoitoryhmien katsomuskasvatustoteutukset

Jokainen perhepäivähoitoryhmä voi valita yhden seuraavista toteutuksista omassa ryhmässä toteutettavaksi toimintavuoden 2021-2022 aikana. Toteutukset voi varata myös yhdessä kolleegan/kolleegojen kanssa. 

1. Omenajuhlat

Metsän eläinten jännittävä seikkailu, jossa kaikki on hauskempaa kun sen jakaa toisten kanssa. Keskeisiä teemoja on jakaminen sekä anteeksipyytäminen ja -antaminen. Toteutusmenetelminä on mm. draama, nukketeatteri ja yhdessä työskentely.Työskentely sopii kaiken ikäisille, mutta toimii hyvin myös päiväkodin pienimpien kanssa. Toteutusta voidaan soveltaen toteuttaa myös ulkotiloissa. 

2. Olisinpa kuin sinä

Hellyyttävä työskentely todellisesta ystävyydestä, erilaisuuden hyväksymisestä ja kohtaamisesta, jossa on tärkeintä olla oma itsensä. Työskentely sopii kaiken ikäisille päiväkodin pienimmistä taaperoista viskareihin asti. Toteutusta ei voida toteuttaa ulkotiloissa. 

3. Nallen päivä

Sympaattinen nalle on syvästi tunteva otus, jonka päivää saamme yhdessä ihmetellä. Toteutuksen keskiössä on tunnekasvatus. Menetelminä käytetään draamaa, loruttelua, tukiviittomia ja laulua. Toteutus sopii kaiken ikäisille ja se on mahdollista toteuttaa myös ulkona sään salliessa.

4. Ystävyyssoppa

Huolisyöpön sopparesepti on mennyt sekaisin ja herkullinen soppa onkin täynnä ikäviä makuja, riitaa, tönimistä ja pahaa mieltä. Nyt tarvitaan koko ryhmän yhteistyötä, että ystävyyssoppaan löytyy oikeat ainekset. Syyskauden 2021 uutuus on mahdollista toteuttaa myös ulkona. Suosittelemme ryhmille, jossa ei ole ihan pieniä (1-2vuotiaita).

Varaa katsomuskasvatustoteutukset yhdelle tai useammalle perhepäivähoitoryhmälle ilmoittautumislomakkeen kautta.

 

 

 

 

Surun kohdatessa

Joskus elämä tuo vastaan vaikeita tilanteita ja surua. Mikäli tällainen tilanne tulee lapsiryhmässä tai päiväkodissa vastaan, voimme tulla pitämään päiväkotiin surun kohdatessa -paketin, joka auttaa käsittelemään kuolemaa, surua ja elämän jatkumista lasten kanssa. Lisätiedot: Laura Furu / 050 380 7966.