Perhis -kerho

Kovasti odotettu ja toivottu Perhis on täällä taas! Tervetuloa perhepäivähoitoryhmien omaan kerhoon! Perhis kokoontuu neljä kertaa keväällä perjantaiaamupäivisin (kuukauden ensimmäinen tai toinen perjantai). Perhis kokoontuu Kirkkoveräjän seurakuntatalon tiloissa! Omia eväitä voi ottaa mukaan. Perhiksellä on oma whatsApp-ryhmä, jonka välityksellä tiedotetaan Perhiksen ajankohtaiset tiedotteet. Laita viesti numeroon 0406681616 / Alma tai 0505270162 / Pirta, niin lisäämme numerosi ryhmään!

Kevään 2024 Perhiksien ajat:

2.2 klo 9.00-11.00

 

8.3 klo 9.00-11.00

 

12.4 klo 9.00-11.00

 

3.5 klo 9.00-11.00

 

Löytöretki pääsiäiseen Mollin matkassa

 

Molli on Katri Kirkkopellon luoma olento, joka tykkää tutuista jutuista ja suhtautuu kaikkeen uuteen ja varsinkin yllättävään varauksellisesti. Molli tarvitsee aikaa tottuakseen uusiin asioihin ja olentoihin. Molli sanoittaa vahvasti tunteitaan ja reaktioitaan ja tarkkailee itseään miltä mikäkin asia hänestä tuntuu.

Molli on saanut kutsun pääsiäisjuhliin, mutta miten sitä uskaltaisi lähteä sellaiseen paikkaan, jossa ei varmaankaan tunne ketään ja ei yhtään tiedä mitä semmoisissa pääsiäisjuhlissa voisi tapahtua. Molli on päättänyt, ettei ole osallistumassa näihin kekkereihin.

Saadaanko Molli houkuteltua juhliin, jos lähdetään yhdessä vähän tutkimaan, mikä se pääsiäinen oikein on? Tällä löytöretkellä keskitytään erityisesti pääsiäisen tunteisiin. Miltä tuntuu, kun joku toivoo sinulle hyvää? Millaista on kokoontua yhdessä juhla-aterialle? Milloin olet ollut surullinen tai tuntenut valtavaa iloa? Mitähän mieltä Molli mahtaa olla pääsiäisen vietosta löytöretken jälkeen? Löytöretkellä  ihmetellään myös pääsiäisperinteitä (esim. virpominen) ja pääsiäisen symbolikkaa (esim. pääsiäiskoristeet).

Löytöretket järjestetään 20.-28.3. päiväkotien ja esikoulujen (metsäisessä) lähimaastossa. Jokaiselle ryhmälle tai eskariluokalle järjestetään oma n. puolen tunnin löytöretkiaika. Varhaiskasvattajat voivat käyttää omaa harkintaa siinä, minkä ikäiset lähtevät mukaan retkelle. Ilmoittautuminen löytöretkelle on avoinna 9.2. asti. Yhdellä lomakkeella voi ilmoittaa kaikki päiväkodin ryhmät.


Perhepäivähoitajat ovat lapsiryhmiensä kanssa tervetulleita Mollin matkaan sopivaksi katsomissaan paikoissa.

Ilmoittautuminen alkaa 15.1.2024 klo 7.00

Löytöretki pääsiäiseen Mollin matkassa (Linkki ilmoittautumiseen)

 

Surun kohdatessa

Joskus elämä tuo vastaan vaikeita tilanteita ja surua. Mikäli tällainen tilanne tulee lapsiryhmässä tai päiväkodissa vastaan, voimme tulla pitämään päiväkotiin surun kohdatessa -paketin, joka auttaa käsittelemään kuolemaa, surua ja elämän jatkumista lasten kanssa. Lisätiedot: Laura Furu / 050 380 7966.

Pesukarhukäsinukke haistelee huopaomenoita.
Omenajuhlissa harjoitellaan jakamista ja yhteistyötaitoja!

Ota yhteyttä

johtava varhaiskasvatuksen ohjaaja, kouluikäiset, perhetoiminta ja varhaiskasvatus
Suupantie 10
33960 Pirkkala

www.facebook.com/pirkkalanvarhaiskasvatus