Aapeli Aasin pääsiäispolku

Huhtikuussa perhepäivähoitoryhmät voivat lähteä pääsiäispolulle tutustumaan hellyyttävän Aapeli Aasin kanssa pääsiäisperinteisiin. Polkuja toteutetaan eri puolilla Pirkkalaa. Polkuja järjestetään 6.-14.4. välisenä aikana. Jokaisen ryhmän mukana kulkee opas. Pääsiäispolulla etsitään Aapeli Aasin kadottamia pääsiäismunia, joiden sisältä löytyy erilaisia pääsiäisyllätyksiä. Pääsiäispolulta saadaan vastauksia esimerkiksi seuraaviin kysymyksiin:

- Miksi palmusunnuntaina koristellaan pajunoksia ja virvotaan?

- Millaista symboliikkaa liittyy pääsiäiskoristeisiin kuten tipuihin, kanoihin ja pupuihin?

- Mitä eri värit kertovat pääsiäisestä?

- Miksi istutetaan pääsiäisruohoa?

- Miksi monien kirkkojen seinissä tai maiden lipuissa on risti-symboli?

Polku päättyy iloiseen Valonsäde-lauluun, jonka voi kuunnella youtubestakin esimerkiksi täältä.

 

Pääsiäispolkuja järjestetään seuraavissa paikoissa: Pirkkalan kirkon pihapiirissä, Kurikankulman metsäpaikalla, Kirkkoveräjän seurakuntatalolla, Selininrannan sahapuistossa, Pereen riihellä sekä Toivion Marjatanpuistossa.

 

Ilmoita perhepäiväryhmäsi väki mukaan pääsiäispolulle tästä 28.3.2022 mennessä.

 

Päiväkoti- ja perhepäivähoitoryhmien katsomuskasvatustoteutukset

Jokainen perhepäivähoitoryhmä voi valita yhden seuraavista toteutuksista omassa ryhmässä toteutettavaksi toimintavuoden 2021-2022 aikana. Toteutukset voi varata myös yhdessä kolleegan/kolleegojen kanssa. 

1. Omenajuhlat

Metsän eläinten jännittävä seikkailu, jossa kaikki on hauskempaa kun sen jakaa toisten kanssa. Keskeisiä teemoja on jakaminen sekä anteeksipyytäminen ja -antaminen. Toteutusmenetelminä on mm. draama, nukketeatteri ja yhdessä työskentely.Työskentely sopii kaiken ikäisille, mutta toimii hyvin myös päiväkodin pienimpien kanssa. Toteutusta voidaan soveltaen toteuttaa myös ulkotiloissa. 

2. Olisinpa kuin sinä

Hellyyttävä työskentely todellisesta ystävyydestä, erilaisuuden hyväksymisestä ja kohtaamisesta, jossa on tärkeintä olla oma itsensä. Työskentely sopii kaiken ikäisille päiväkodin pienimmistä taaperoista viskareihin asti. Toteutusta ei voida toteuttaa ulkotiloissa. 

3. Nallen päivä

Sympaattinen nalle on syvästi tunteva otus, jonka päivää saamme yhdessä ihmetellä. Toteutuksen keskiössä on tunnekasvatus. Menetelminä käytetään draamaa, loruttelua, tukiviittomia ja laulua. Toteutus sopii kaiken ikäisille ja se on mahdollista toteuttaa myös ulkona sään salliessa.

4. Ystävyyssoppa

Huolisyöpön sopparesepti on mennyt sekaisin ja herkullinen soppa onkin täynnä ikäviä makuja, riitaa, tönimistä ja pahaa mieltä. Nyt tarvitaan koko ryhmän yhteistyötä, että ystävyyssoppaan löytyy oikeat ainekset. Syyskauden 2021 uutuus on mahdollista toteuttaa myös ulkona. Suosittelemme ryhmille, jossa ei ole ihan pieniä (1-2vuotiaita).

Varaa katsomuskasvatustoteutukset yhdelle tai useammalle perhepäivähoitoryhmälle ilmoittautumislomakkeen kautta.

 

 

 

 

Surun kohdatessa

Joskus elämä tuo vastaan vaikeita tilanteita ja surua. Mikäli tällainen tilanne tulee lapsiryhmässä tai päiväkodissa vastaan, voimme tulla pitämään päiväkotiin surun kohdatessa -paketin, joka auttaa käsittelemään kuolemaa, surua ja elämän jatkumista lasten kanssa. Lisätiedot: Laura Furu / 050 380 7966.