Pirkkala on Reilun kaupan seurakunta

Pirkkalan seurakunnalle myönnettiin Reilun kaupan seurakunta –diplomi syyskuussa 2013. Yksityisen ihmisen lailla myös seurakunta voi vaikuttaa kehitysmaiden ihmisten elämään sitoutumalla käyttämään Reilun kaupan tuotteita, kuten kahvia, teetä, sokeria ja hunajaa. Näin pienviljelijät saavat paremman toimeentulon sekä mahdollisuuden päättää omasta elämästään.

Reilun kaupan seurakunta -arvonimi kertoo halusta auttaa kaukaista lähimmäistä kehitysmaissa.  Reilun kaupan seurakunnat myös järjestävät tapahtumia Reilun kaupan viikolla ja kertovat Reilusta kaupasta toiminnassaan.

– Reilun kaupan tuotteiden käyttäminen on arjen teko oikeudenmukaisemman maailman rakentamiseksi. Samalla se muistuttaa siitä, että jokapäiväisillä valinnoillamme on merkitystä, sanoo kirkkoherra Olli-Pekka Silfverhuth.

Pirkkalan seurakunnassa on käytetty esimerkiksi Reilun kaupan kahvia ja teetä jo usean vuoden ajan. Lähetystyön myymälä-kahvila Sirpakassa on myynnissä mukava valikoima Reilun kaupan tuotteita.  Seurakunnan Reilun kaupan vastaava, lähetys- ja kansainvälisen työn ohjaaja Anne Vanhatalo kertoo kahvilasta löytyvän kahvin ja maustekahvin lisäksi teetä, sokeria ja kaakaota.

Reilun kaupan seurakunta -kriteerit

Seurakunta käyttää reilun kaupan kahvia ja teetä kaikissa tapaamisissa ja tilaisuuksissa.

Seurakunta käyttää säännöllisesti myös joitakin muita reilun kaupan tuotteita (esim. kaakaota, jalkapalloja, ruusuja, tuoremehua ). Tuotteet voivat vaihdella saatavuuden ja sesongin mukaan.

Seurakunta osallistuu  Reilun kaupan viikkoon paikallistapahtumin.

Seurakunta tiedottaa seurakuntalaisille Reilusta kaupasta ja ottaa Reilun kaupan huomioon eri työmuodoissa, kuten diakoniassa, lapsi- ja nuorisotyössä ja rippikoulujen oppitunneilla.

Reilun kaupan viikko

Reilun kaupan viikkoa vietetään joka vuosi lokakuussa. Viikon tapahtumista ilmoitetaan erikseen.

Reilun Kaupan tuotteita:
Kahvia, teetä, sokeria, hunajaa ja
suklaaherkkuja sekä vaihtuvia kausituotteita
on myynnissä  kahvila Sirpakassa.

Lähetyskahvila-myymälä Sirpakassa.

 

Mies punnitsee banaaneja.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Kuva: MarvinDel Cid/Reilu kauppa

Reilun kaupan seurakunnan logo.
Reilun kaupan banaani.