Vapaaehtoisena seurakunnassa

Pirkkalan seurakunta on yhteisö, joka kutsuu mukaan toimimaan. Tällä sivulla esittelemme vapaaehtoisia ja vapaaehtoistoiminnan eri tehtäviä.

Vapaaehtoistoiminnasta sekä vapaista tehtävistä voit lukea täältä lisää.

Vapaaehtoisena seurakunnassa, osa 2.

Tulossa pian :-)

Vapaaehtoisena seurakunnassa, osa 1.

Sirpakan myyjä: ”Parasta ovat asiakkaat”

Raili Vatula ja hänen aviomiehensä muuttivat Pirkkalaan noin vuosi sitten Sastamalasta. Pian muuton jälkeen Raili aloitti vapaaehtoisena myymälä-kahvila Sirpakassa myyjän tehtävissä.

- Muuton jälkeen menin käymään Sirpakassa. Siellä oli iloisia myyjiä vastassa ja heiltä sitten kysyn, että miten tänne pääsisi myyjäksi. Sain kahvilasta vastaavan käyntikortin ja minua kehotettiin olemaan häneen yhteydessä. Soitin Vanhatalon Annelle ja siitä se sitten alkoi.

Raili toimii Sirpakan myyjänä kerran viikossa. Myyntivuoron pituus on kolme tuntia.

- Tämä tuntuu hyvältä ja aika menee siivillä.

Myyjän tehtäviin kuuluu aamuvuorossa esimerkiksi tuoreiden leivonnaisten laittaminen esille sekä kahvin keittäminen. Iltapäivän vuoron lopussa siistitään kahvila kuntoon seuraavaa päivää varten.

- Parasta tässä tehtävässä on asiakkaat. Minulle on tärkeää, että jokainen asiakas tulee kohdatuksi.

Raili kertoo, että työskentely Sirpakassa, lähetystyön kahvilassa, on hänelle merkityksellistä.

- Koen tämän palvelutehtäväksi. Näissä kohtaamisissa voin kulkea toisen rinnalla kuunnellen ja keskustellen. Kohtaamiset ovat arjen pieniä asioista, jotka tuovat iloa elämään.

- Työskentelyn lomassa yhteiset keskustelut myös myyjäkaverin kanssa ovat tärkeitä.

Raili on tyytyväinen Pirkkalaan muuttoon.

- Olemme asuneet monilla paikkakunnilla. Tänne Pirkkalaan oli helppo tulla ja hyvin meidät on otettu vastaan. Asettuminen uudelle paikkakunnalle on myös paljolti itsestä kiinni. Pitää aktiivisesti lähteä liikkeelle, ei kotoa ketään tulla hakemaan. Lehdestä on helppo katsoa, mitä kaikkea täällä on tarjolla. Sitten vaan rohkeasti katsomaan ja tutustumaan uusiin ihmisiin.

Erilaisissa vapaaehtoistehtävissä toimivia ihmisiä.
Vapaaehtoistyön sivuston logo.