Taivaan alla -podcast

Pirkkalan seurakunnan elämää voi seurata nyt myös äänimuodossa.

Seurakunnan podcastin eli verkossa jaettavan ääniohjelman ensimmäisessä jaksossa kirkkoherra Olli-Pekka Silfverhuth pohtii kastetta ja kummiutta. Hänen mukaansa aihe juontuu löyhästi evankelisluterilaisen kirkon käynnissä olevasta Kaste ja kummius -hankkeesta.

Podcast pyrkii nostamaan esiin ajankohtaisia asioita, jotka liittyvät kirkkoon, seurakuntaan ja elämään.

Yritämme löytää uusia tapoja olla vuorovaikutuksessa ja antaa kuulijoille jotain ajattelunaihetta. Samalla opimme itsekin, Silfverhuth uskoo.

Podcastit suosittuja

Podcastit ovat kasvattaneet suosiotaan tasaisesti myös Suomessa. Podcastien etuna on, että niitä voi kuunnella muun tekemisen ohessa, missä ja milloin vain.

Podcastissa puhuja tulee lähelle, sillä siinä on tapana jakaa jotain henkilökohtaista. Ääni on siihen ilmaisuvoimaisuudessaan hyvä väline. Toivomme, että podcast löytää kuuntelijakuntansa ja otamme mielellämme vastaan ehdotuksia tulevien jaksojen aiheista, ohjelmaa toimittava viestinnän työntekijä Heidi Möttönen sanoo.

Jaksot ladataan seurakunnan SoundCloud-tilille, jonne pääset tästä linkistä.

Kuuntele jaksoja:

Paastonajan podcast 2021: Seitsemän kuolemansyntiä

Jakso 1: KummiusLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Taivaan alla -podcastin ensimmäisessä jaksossa kirkkoherra Olli-Pekka Silfverhuth pohtii kummiutta. Hän muistelee edesmenneen kummisetänsä kanssa tekemiään vaellusretkiä, ottaa kantaa viimeaikaiseen kummiuskeskusteluun ja miettii, onko kummiutta lupa olla suorittamatta.

Jakso 2: SuruLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Taivaan alla -podcastin toisessa jaksossa puhutaan surusta ja surun kanssa elämisestä. Millaista on elämä elämänkumppanin kuoleman jälkeen? Millaisia ajatuksia ja tunteita sureva käy läpi ja mistä voi löytää lohtua? Kuinka selvitä yksin kodin töistä, jotka on 50 vuotta jaettu puolison kanssa?

Keskustelemassa ovat eläkkeellä oleva terveydenhoitaja Anna-Maija Lahtinen ja johtava diakoniatyöntekijä Riikka Rantakallio.

Jakso 3: Pappi vastaaLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Miksi papit työskentelevät sunnuntaisin, vaikka sunnuntain pitäisi olla lepopäivä? Minkä takia messussa lauletaan "Herra, armahda meitä"? Onko mahdollista päästä taivaaseen ilman rakkaita läheisiään – ja mikä taivas se silloin edes on? Mihin kaikkeen ihmisen on saatava selitys?

Kuuntelijoiden lähettämiä kysymyksiä pohtivat vapaaehtoistoiminnassa mukana oleva Kati Näsi ja seurakuntapastori Tuula Mannermaa.

Jakso 4: Antti Tuisku - Valittu kansaLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Antti Tuisku teki paluun uskontoteemaisella levyllä. Valittu kansa -albumilla hän leikittelee hengellisellä symboliikalla, kritisoi henkilöpalvontaa ja etsii jotain itseään suurempaa. Viestinnän työntekijä Heidi Möttösen vieraana on pirkkalalaislähtöinen teologian opiskelija Eetu Helminen.

Jakso 5: Death Cafe

Millaista on keskustella kuolemasta kahvin ja kakun äärellä? Death Cafe -tilaisuudet tarjoavat mahdollisuuden puhua kuolemasta avoimessa ja kunnioittavassa ilmapiirissä.

Tampereen ensimmäiset kahvilatapaamiset järjestivät podcastissa vierailevat diakoniatyöntekijät Hanna Välimaa ja Tanja Lähteenmäki.

Jakso 6: Harjoittelijana diakoniatyössä

Sosionomi-diakoniopiskelija Taina Silvàn on tehnyt opintoihinsa kuuluvaa työharjoittelua poikkeuksellisissa olosuhteissa. Podcastissa hän pohtii muun muassa kohdatuksi tulemisen tarvetta ja sitä, millaisia diakoniatyöhön vaikuttavia ilmiöitä koronakriisi aikanaan tuo esiin.

Jakso 7: Nuortenillasta oman kylän papiksi

Reetta Väisänen löysi nuorena Seurikselta yhteisön, jossa olo tuntui kotoisalta. Sittemmin tie vei teologiseen tiedekuntaan ja Tampereen tuomiokirkkoon pappisvihkimystä vastaanottamaan. Miten pirkkalalaislähtöinen Reetta päätyi nuortenillasta oman kylän papiksi?

Siirry tästä jakson saavutettavaan versioon.

Otamme mielellämme vastaan palautetta ja ideoita tulevien jaksojen aiheista. Voit antaa palautetta nettilomakkeella.

(Jaksot 1–4 on julkaistu ennen 23.9.2020, jolloin saavutettavuusdirektiivi tuli voimaan.)

Taivaan alla -podcastin tunnuskuva.
Viestinnän työntekijä Heidi Möttönen ja kirkkoherra Olli-Pekka Silfverhuth.
Podcastia toimittaa Heidi Möttönen. Ensimmäisessä jaksossa kummiutta pohtii Olli-Pekka Silfverhuth.