Taivaan alla -podcast

Pirkkalan seurakunnan elämää voi seurata nyt myös äänimuodossa.

Seurakunnan podcastin eli verkossa jaettavan ääniohjelman ensimmäisessä jaksossa kirkkoherra Olli-Pekka Silfverhuth pohtii kastetta ja kummiutta. Hänen mukaansa aihe juontuu löyhästi evankelisluterilaisen kirkon käynnissä olevasta Kaste ja kummius -hankkeesta.

Podcast pyrkii nostamaan esiin ajankohtaisia asioita, jotka liittyvät kirkkoon, seurakuntaan ja elämään.

Yritämme löytää uusia tapoja olla vuorovaikutuksessa ja antaa kuulijoille jotain ajattelunaihetta. Samalla opimme itsekin, Silfverhuth uskoo.

Podcastit suosittuja

Podcastit ovat kasvattaneet suosiotaan tasaisesti myös Suomessa. Podcastien etuna on, että niitä voi kuunnella muun tekemisen ohessa, missä ja milloin vain.

Podcastissa puhuja tulee lähelle, sillä siinä on tapana jakaa jotain henkilökohtaista. Ääni on siihen ilmaisuvoimaisuudessaan hyvä väline. Toivomme, että podcast löytää laajan kuuntelijakunnan, ja otamme mielellämme vastaan ehdotuksia tulevien jaksojen aiheista, ohjelmaa toimittava viestinnän työntekijä Heidi Möttönen sanoo.

Jaksot ladataan seurakunnan SoundCloud-tilille.

Kuuntele jaksoja:

Jakso 1: Kummius

Taivaan alla -podcastin ensimmäisessä jaksossa kirkkoherra Olli-Pekka Silfverhuth pohtii kummiutta. Hän muistelee edesmenneen kummisetänsä kanssa tekemiään vaellusretkiä, ottaa kantaa viimeaikaiseen kummiuskeskusteluun ja miettii, onko kummiutta lupa olla suorittamatta.

Jakso 2: Suru

Taivaan alla -podcastin toisessa jaksossa puhutaan surusta ja surun kanssa elämisestä. Millaista on elämä elämänkumppanin kuoleman jälkeen? Millaisia ajatuksia ja tunteita sureva käy läpi ja mistä voi löytää lohtua? Kuinka selvitä yksin kodin töistä, jotka on 50 vuotta jaettu puolison kanssa?

Keskustelemassa ovat eläkkeellä oleva terveydenhoitaja Anna-Maija Lahtinen ja johtava diakoniatyöntekijä Riikka Rantakallio.

Jakso 3: Pappi vastaa

Miksi papit työskentelevät sunnuntaisin, vaikka sunnuntain pitäisi olla lepopäivä? Minkä takia messussa lauletaan "Herra, armahda meitä"? Onko mahdollista päästä taivaaseen ilman rakkaita läheisiään – ja mikä taivas se silloin edes on? Mihin kaikkeen ihmisen on saatava selitys?

Kuuntelijoiden lähettämiä kysymyksiä pohtivat vapaaehtoistoiminnassa mukana oleva Kati Näsi ja seurakuntapastori Tuula Mannermaa.

Jakso 4: Antti Tuisku - Valittu kansa

Antti Tuisku teki paluun uskontoteemaisella levyllä. Valittu kansa -albumilla hän leikittelee hengellisellä symboliikalla, kritisoi henkilöpalvontaa ja etsii jotain itseään suurempaa. Viestinnän työntekijä Heidi Möttösen vieraana on pirkkalalaislähtöinen teologian opiskelija Eetu Helminen.

Otamme mielellämme vastaan palautetta ja ideoita tulevien jaksojen aiheista. Voit antaa palautetta nettilomakkeella.

(Jaksot 1-4 ovat julkaistu ennen 23.9.2020, joten ne eivät ole saavuttavia tiedostoja.)

Taivaan alla -podcastin tunnuskuva.
Viestinnän työntekijä Heidi Möttönen ja kirkkoherra Olli-Pekka Silfverhuth.
Podcastia toimittaa Heidi Möttönen. Ensimmäisessä osassa kastetta ja kummiutta pohtii Olli-Pekka Silfverhuth.