Hiljaisuudet tapahtumat ja retriitit

Tule mukaan hiljentymään, kulkemaan luonnossa, hiljaisuuden päivään tai retriittiin!

Hiljaisuuden tapahtumat ja retriitit on tarkoitettu sinulle, joka kaipaat rauhoittumista, itsesi ja Jumalan kohtaamista.

Pyhiinvaelluksilla kuljemme yhdessä matkaa jutustellen, mutta vietämme myös rukoushetkiä matkan varrella.

Hiljaisuuden päivät ovat eräänlaisia miniretriittejä, joissa voi myös tutustua siihen, millaista on hiljaisuus. Hiljaisuuden retriitissä sitoudutaan puolestaan hiljaisuuteen viikonlopun ajaksi.

Metsämessut ovat pieniä vaelluksia 1-2 km ja matkan aikana eletään läpi jumalanpalvelus luonnossa.

Herra Jeesus Kristus, älä salli minkään olla minulle tärkeämpää kuin sen, että saan olla sinua lähellä. Anna yhteyteni sinuun olla koko olemassaoloni keskus, lähtökohta kaikelle, mitä teen.  Auta minua hiljaa lepäämään läsnäolossasi, tapahtuupa ympärilläni mitä tahansa. Kiitos, että tahdot olla minussa aina, että vapautat minut kaikesta, mikä estää sinun läsnäoloasi minussa.

 

Koronan takia tapahtumia on peruttu, alla olevat voimassa:

Hiljaiset aamurukoushetket Pappilan aittakappelissa ma-la klo 7-8. (tilaan mahtuu max 15 henkeä, istumme väljästi ja tulethan vain terveenä)

Hiljaisuuden päivät syksyllä 12.9. ja 14.11.

Metsämessut syksyllä 3.9. ja 3.12.

 

Pyhät paikat - urbaanit vaeltajat.

Pyhiinvaellus Pyhän Olavin kirkolle 29.7. - 1.8.2020


Lähde kanssamme luomaan ja kokeillen vaeltamaan uutta pyhiinvaellusreittiä Pyhän Olavin kirkolle! Pyhiinvaellus toteutetaan kokonaisuudessaan vuonna 2021, mutta tänä kesänä on mahdollisuus vaeltaa ohjatusti yksi tai useampi osuus. Jokainen vaeltaja vastaa omasta ruokailustaan ja mahdollisesta telttamajoituksestaan siihen osoitetussa paikassa.

Jos sinua siis kiinnostaa tänä kesänä lähimatkailu ja uusien paikkojen löytäminen, oman elämäsi suunnan ja virtauksen tutkiminen, hiljaisuuden ja yhteisöllisyyden kokeminen, tervetuloa vaeltamaan. 

Pyhiinvaellus Pyhän Olavin kirkolle tarjoaa kulttuurihistoriaa, pyhiä ja "ohuita" paikkoja luonnossa ja kirkkotiloissa, kehon ja mielen vuorovaikutusta, henkistä ja hengellistä matkaa pyhiin. Vaellukselle voi liittyä päiväksi tai useammaksi eri lähtöpaikoilta: Vesilahden, Härmälän, Pirkkalan, Ylöjärven ja Tesoman kirkoilta sekä viimeiselle etapille Karkun rautatieasemalta. Pyhiinvaellus päättyy Sastamalan Pyhän Olavin kirkolle messuun.

Järjestäjät vastaavat ohjatusta pyhiinvaelluksesta rukoushetkineen paikan osoittamisesta omalle teltalle sekä retkivarusteiden kuljettamista lähtöpisteistä tulopisteeseen kunakin päivänä. Vaeltaja vastaa puolestaan omista kuljetuksista, ruokailuista sekä majoittumisestaan. Siksi tämä pyhiinvaellus on maksuton tänä vuonna.

Ilmoittautuminen Sastamalan seurakunnan sivuilla: https://www.sastamalanseurakunta.fi

TAI suora linkki:
/https://www.mvsoy.fi/srk/sastamala/ilmoittautuminen/ilmoittautuminen.php?add=1afa34a7f984eeabdbb0a7d494132ee5131&lang=fi

Järjestää Vaeltava Pirkanmaa verkosto eli Tampereen hiippakunta sekä Sääksmäen, Vesilahden, Lempäälän, Pirkkalan, Ylöjärven, Tampereen, Kangasalan, Nokian ja Sastamalan ev.-lut. seurakunnat ja Hiljaisuuden ystävät r.y.

Päiväkohtainen ohjelma.

Keskiviikko 29.7.

Vesilahden kirkolta klo 12 Lempäälän Pyhän Birgitan kirkolle (9 km), ohjaa Jussi Holopainen. Bussi 55 Tampereelta Lempäälän keskustan kautta Vesilahden kirkolle (55 min), katso reittiopas.tampere.fi.
Telttamajoitus omalla teltalla on mahdollinen kirkon lähellä. Muita omakustanteisia majoitusvaihtoehtoja Lempäälässä, katso www.lempaalanluontaiskylpyla.fi ja www.vaihmalanhovi.fi
Lempäälän kirkossa messu klo 17.

Torstaina 30.7.


Lempäälän Pyhän Birgitan kirkolta klo 9 Pirkkalan vanhalle kirkolle (26 km), ohjaajina Mika Leijo ja Tuula Mannermaa.
Härmälän kirkolta klo10 Pirkkalan vanhalle kirkolle (15 km), ohjaajina Aulikki Kalliolahti ja Katri Vainio. Rukoushetki kirkossa.

Majoitusmahdollisuus omalla teltalla on Vanhan Pappilan kauniissa ympäristössä Pyhäjärven rannalla.

Perjantaina 31.7.


Ylöjärven kirkolta klo 9 Tesoman kirkolle (8 km) ohjaajina Sari Oksavuori ja Sari Timonen.
Pirkkalan kirkolta klo 10 (10 km) ja Tesoman kirkolta klo 12 (8 km)Nokian kirkolle, jossa messu klo 16. Majoittuminen omin teltoin on Maatialan Pappila pihapiirissä. Huoltoauto poimii reput lähtöpaikoista ja tuo Nokian kirkolle.

Lauantaina 1.8.


Ne, jotka yöpyvät Maatialan Pappilan pihapiirissä, pääsevät Nokian rautatieasemalta aamun junalla Karkkuun.
Karkun rautatieasemalta klo 9 lähtö Karkun kirkon kautta Pyhän Olavin kirkolle, missä messu. Junat Tampereelta ja Porista saapuvat asemalle hiukan ennen. Pyhiinvaelluksen päätösmessu Pyhän Olavin kirkossa noin klo 15. Mahdollisuus palata junalla Vammalasta tai yöpyä omalla teltalla Pyhän Olavin kirkon niityllä ja osallistua sunnuntaina Tyrvään kirkon messuun klo 10. Piispa Matti Repo saarnaa.

 

Tiedustelut Tuula Mannermaa 050 430 7675

Hiljaisuuden retriitit.