Leirit, retket ja tapahtumat

Aikuistyö järjestää erilaisia leirejä, retkiä ja tilaisuuksia. Lisätietoja löydät seuraamalla tapahtumakalenteriamme, Facebook-sivujamme ja Pirkkalaista. Rukous- ja raamatturyhmät löydät sivupalkista vasemmalta.

Elämänmakuisia tarinoita ja keskustelua Sirpakan kahvilassa, tiistaisin klo 18.00. – 20.00.

15.1. Punanenän kohtaaminen sairaalassa – vuorovaikutuksesta roolin kautta, Hanna Gibson, näyttelijä, sairaalaklovni.

12.2. Elämän valot ja varjot – kestääkö mieli, Kati Näsi mielenterveyshoitaja

12.3. Mitä on häpeä – Jarmo Muroma, psykoterapeutti ja pappi.

9.4.   Esineiden kertomaa, valokuvat apuna luopumisessa – Varpu Rahikka-Näsi Psykoterapeutti, työnohjaaja, kouluttaja valokuvaterapia PD

14.5  Ilta yhdessä olemiselle, uusille tarinoille - Voimaannu luonnosta. Sirpakan kahvilan edestä lähtö pikkuretkelle. Nokipannukahvit, omat eväät ja kuppi mukaan.

Hiljaisuuden päivä Pirkkalan Pappilassa

La 19.1. klo 12-18, Pappilan Väentupa (os. Pappilantie 65, Pirkkala)

Olet lämpimästi tervetullut viettämään kanssamme päivää hiljaisuudessa. Päivä alkaa klo 12, saapuminen klo 11.30-11.45.

Päivä on tarkoitettu sinulle, joka haluat hiljentyä hetkeksi keskellä arkeasi. Hiljaisuudessa voit pysähtyä pohtimaan oman elämäsi suuntaa. Päivä pitää sisällään rukoushetken, vapaata oleilua sekä omaa hiljentymistä. Päätämme yhteiseen ehtoollishetkeen. Päivässä tarjotaan iltapäiväkahvi/tee.

Varustautua kannattaa omilla eväillä, mukavilla vaatteilla ja villasukilla. Kauniissa maisemissa, Pyhäjärven rannalla on mahdollisuus ulkoiluun. Hiljaisuuden päivässä osanottajat sitoutuvat keskinäiseen puhumattomuuteen tarjoten näin tilaa sekä itselleen että toisille tehdä matkaa omaan minuuteensa ja Jumalan yhteyteen.

Hiljaisuuden päivän matkaoppaina toimivat Tuula Mannermaa ja hiljaisuuden tiimi.

Päivä on maksuton, ei ennakkoilmoittautumista. Tiedustelut Tuula Mannermaa p. 050 430 7675.

Pappilan taideillat kerran kuukaudessa su klo 16-18

Pappilan taideillat ovat nimensä mukaan Pirkkalan Pappilan väentuvassa, Vanhan kirkon lähellä (Pappilantie 65). Illoissa tutustutaan taiteilijoihin, sekä taiteen ja uskon näköaloihin. Puhujia on ollut mm. kuvataiteesta, kirjallisuudesta, musiikista ja runoista. Tilaisuudessa on mahdollisuus kahvitella (3 €). Kyytiä pappilaan voi kysyä p. 040 507 4034 (Anita Ranta).

16.9. Armas Raunion taiteen äärellä
Armas Raunio on ollut tuottoisa Pirkkalalainen taiteilija. Raunion taidetta löytyy sekä kodeista että Pirkkalan julkisista tiloista. Alustamassa Marjatta Saari.

28.10.  Elokuvailta
Mukana Jukka Peltola, Pentti Kuusjärvi, Hanna Gibson ja Hannele Lahtivirta. Ollaan elokuvan äärellä.

25.11. "Silmillä varjo" Piia Perkiön runoja ja sellomusiikkia Aarno Vihantola ja Jukka Luukkonen lausunta, Elina Honkonen sello, ohjaus Riitta Kuusi. Vapaaehtoinen käsiohjelma 5 €, jonka tuotot Herättäjäyhdistykselle.

Tiedustelut Tuula Mannermaa 050 430 7675

Kirkkovenesoutu jatkuu kesällä 2019

Lähde sinäkin mukaan soutamaan! Kirkkovenesoutu läpi kesän tiistaisin ja torstaisin Pappilan rannasta kello 18. Ole paikalla 17.45. Soutuaika yksi tunti. Pidemmistä matkoista ilmoitetaan erikseen.

Lisätietoja Jorma Schukoffilta, puh. 040 721 6983. joschukoff@gmail.com

Kevään vuosihuolto (K-30-leiri) Lotjalla seuraavan kerran 23.-26.5.2019

Aikuisten leiri Lotjan tuvalla. Ohjelmassa on yhdessäoloa, aikuisten kristillistä pohdintaa, hartauselämää, nuotiolla istumista ja saunomista. Vaatimaton majoitus. Hinta sis. bussimatkan, ruokailut ja yöpymiset.

Birgitan vaellus seuraavan kerran 7.9.2019

"Herra, osoita minulle tie ja tee minut halukkaaksi sitä vaeltamaan.” (Birgitan rukous)

Pirkkalan vaellusreitti (25 km) kulkee teitä ja polkuja, soutu (30 km) vesistöä pitkin, kohti Lempäälää ja Pyhän Birgitan kirkkoa. Viime vuosina Pirkkalasta on ollut mukana 30-40 vaeltajaa ja soutajaa. Vaellus tarjoaa upean mahdollisuuden hiljentymiseen luonnon keskellä.

Aikuisten syyshuolto - Ruskaretki Lotjalle

Syyskuun puolessa välin teemme syyshuoltoreissun Lotjan eräleirikeskukseen Pudasjärvelle. Matkalla ulkoillaan, hiljennytään, käydään keskusteluja, saunotaan, ollaan ja ladataan akkuja. Retken ajankohta on 19.9. - 22.9.2019. Ilmoitamme Pirkkalaisessa, kun ilmoittautuminen nettisivuille aukeaa.

Pappilassa metsän joulu
seurakuntapastori, aikuistyö