Pirkkalan kirkko

Arokuja 8, 33960 Pirkkala

Pirkkalan kirkko

Pirkkalan keskustassa sijaitseva Pirkkalan kirkko on valmistunut vuonna 1994. Arkkitehtien Simo ja Käpy Paavilaisen suunnittelema Pirkkalan pääkirkko on valoisa, avara ja moderni kirkko. Rakennus on jaettu kirkko- ja kerhorakennuksiin. 

Kirkon 20-äänikertaiset urut ovat Kangasalan Urkurakentamo Oy:sta.

Kirkon kellot on valmistanut Petit & Fritsen Idt valimo Hollannista. Kolmeen kelloon on jokaiseen valettu teksti. Pienimmän kellon tekstinä on "Kohotkaa korkeiksi portit". Keskimmäisen kellon tekstinä on "Avartukaa, iankaikkiset ovet" ja suurimman kellon "Kirkkauden kuningas tulee". Tekstit ovat psalmista 24:7.

Lisätietoja Pirkkalan kirkosta löydät täältä.

Pirkkalan kirkon kirkkotaiteesta voit lukea täältä. 

Istumapaikkoja 300 hengelle, laajennettuna 500 hengelle. 

Kirkkorakennus: lastenhoitohuone/invawc, leikkihuone, kirkkosalissa X istumapaikkaa ja seurakuntasalissa X istumapaikkaa. 

Tilojen välissä on avattava siirtoseinä, mikä mahdollistaa esimerkiksi isompiin tilaisuuksiin X istumapaikkaa. Siirtoseinän ollessa kiinni seurakuntasalissa on mahdollista järjestää pöydät ja istumapaikat 130 hengelle. Käytössä on suurtalouskeittiö.

Seurakuntasalissa on mahdollista käyttää videotykkiä, valkokangasta ja äänentoistoa. Kirkkosalissa on hunokuuloisille tarkoitettu kuulolaite.

Kerhorakennuksessa on mahdollista järjestää esimerkiksi kastejuhla tai muistotilaisuus 30 hengelle. Rakennuksessa on pieni keittiö. Kerhorakennuksen pienessä kokoushuoneessa voi järjestää esimerkiksi kokouksia ja erilaisia tapaamisia noin 20 hengelle. 

Parkkipaikalla on hyvin tilaa parkkeeraukseen. Kaksi invapaikkaa.

Pirkkalan kirkon postitusosoite on Perkiöntie 40, mutta muuttuneiden liikennejärjestelyjen vuoksi kirkon käyntiosoite on Arokuja. Lentoaseman tieltä käännytään Perkiöntielle, josta käännytään Arokujalle. Kirkko sijaitsee kellotapulin vieressä oikealla. 

Induktiosilmukka
Lastenhoitohuone
Pysäköinti
wc
Esteetön kulku

Sijainti kartalla

Tapahtumat

ke 26.6. klo 9.00

Arokuja 8, 33960 Pirkkala

Perheiden kesäkahvila

Sään salliessa ulkona. Perhekahvilan ovet avoinna kesäkuussa maanantaisin ja keskiviikkoisin klo 9-12. Kavereita ja kahvittelua.
su 30.6. klo 10.00

Arokuja 8, 33960 Pirkkala

Konfirmaatiomessu

Tervetuloa konfirmaatiomessuun.