Haudanhoitosopimus

Hautainhoitorahaston hoitokausi alkaa toukokuussa kasvualustojen vaihdolla ja päättyy syksyllä ensimmäisiin pakkasöihin tai viimeistään 30.9.

Haudanhoitosopimus sovitaan seurakuntatoimistossa ja sitä ennen haudan/muistomerkkien kunto tarkistetaan. Seurakunta voi kieltäytyä hoitamasta hautaa, jonka muistomerkit aiheuttavat työntekijöille vaaraa.

Seurakunta valitsee kukat, tällä hetkellä kierrätetään viisi eri lajia. Kukat istutetaan tilastollisen pakkasvaaran poistuttua noin 10. kesäkuuta.

Haudalle on mahdollista saada myös ympäristöystävällisempi ja vähemmän säistä riippuva perennahoito. Seurakunta valitsee haudalla vallitseviin olosuhteisiin sopivan perennan ja hoitaa sitä viiden (5) vuoden ajan. Perennan valintaan saa esittää omia toivomuksiaan kuitenkin kasvupaikan olosuhteet huomioiden. Haudan haltijan on syytä informoida myös muita sukulaisia haudan perennahoidosta, jotta he eivät kaivele perennoja roskikseen syksyllä/keväällä.

Kun hauta on ollut hoidossa, seurakunta lähettää asiakkaalle vastaavan tarjouksen hoidon päätyttyä. Hoito tulee voimaan, kun maksu on maksettu eräpäivään mennessä.

Haudan kesähoitoon sisältyy

− seurakunnan kukka-astia, multa/mullan vaihto vuosittain ja lannoitus
− hoitokukkien istutus (yhdet kukat kesässä)
− hoitokukkien kastelu, lannoitus ja nyppiminen
− hoitokukkien poisto syksyllä
− rikkakasvien poisto hiekkahaudoilla

− hoitoon ei kuulu hautakiven oikaisutyöt
− hoitoon ei kuulu asiakkaiden kasvien hoito

HUOM! Mullan vaihto aloitetaan toukokuun lopussa, kevätkukat poistetaan bioroskikseen. Viethän kynttilälyhtysi kesäkaudeksi kotiin pois hoitotöiden tieltä. Hautakiven tausta ei ole varastointi- tai kaatopaikka!

Haudan kasteluhoitoon sisältyy

− omaisten istuttamien kukkien kastelu vedellä, ei lannoitteita
HUOM! kastelu alkaa kesäkuun 1. päivä
− ei muita hoitotoimenpiteitä.

Hoitohinnoittelu ja kukkien määrä

KUKANPESÄ-istutusastia à
3 suurta kukkaa tai 5 pientä

Asiakas valitsee haluamansa määrä astioita, kuitenkin niin, että astioiden leveys ei ylitä hautakiven leveyttä (kukkapenkin mitta). Metrin levyiselle haudalle voi ostaa 1 astian. 2 metrin levyiselle haudalle voi ostaa 1-3 astiaa jne. Kukanpesä-astia on 47 cm pitkä ja 36 cm leveä.

Kesähoito

1 vuosi