Passiokuoro

Tervetuloa laulamaan klassisia kirkkomusiikkiteoksia orkesterin säestyksellä. Ensi Palmusunnuntaina 2.4.2023. toteutetaan Pergolesin Stabat Mater.

Stabat Mater, tunnetuin kärsimysajan kirkkomusiikkiteos on nuorena menehtyneen 1700-luvun alun mestarin Giovanni Battista Pergolesin (1710-1736) kuolinvuoteellaan viimeistelemä sävellys sopraanolle, altolle ja jousille. Se perustuu keskiaikaiseen runoon joka kuvaa Marian tuskaa poikansa ristin juurella.

Sekä sopraanoon että alttoon mahtuu laulajia. Kuoro on tarkoitettu kuorolaulukokemusta omaaville, mutta nuotinlukutaito ei ole välttämätön. Harjoitukset torstaisin alkaen 12.1. klo 18.30 Pirkkalan kirkossa. Tervetuloa laulamaan maailman kauneinta musiikkia soitinyhtyeen säestyksellä. Solisteina ovat sopraano Hanna-Mari Mõisnik ja Mezzosopraano Outi Leino-Mäkiharju ja teoksen johtaa kapellimestari Tanja Karjalainen. Kuorosta vastaa Liisa Aaltola.

Tied. Liisa Aaltola
liisa.aaltola@evl.fi

Pianon koskettimet, joiden päällä nuotit.