Passiokuoro

Tervetuloa laulamaan klassisia kirkkomusiikkiteoksia orkesterin säestyksellä. Ensi Palmusunnuntaina 2.4.2023. toteutetaan Pergolesin Stabat Mater.

Stabat Mater, tunnetuin kärsimysajan kirkkomusiikkiteos on nuorena menehtyneen 1700-luvun alun mestarin Giovanni Battista Pergolesin (1710-1736) kuolinvuoteellaan viimeistelemä sävellys sopraanolle, altolle ja jousille. Se perustuu keskiaikaiseen runoon joka kuvaa Marian tuskaa poikansa ristin juurella.

Sekä sopraanoon että alttoon mahtuu laulajia. Kuoro on tarkoitettu kuorolaulukokemusta omaaville, mutta nuotinlukutaito ei ole välttämätön. Harjoitukset torstaisin alkaen 19.1. klo 18.30 Pirkkalan kirkossa. (ei 2.3. eikä 16.3.) Kenraali su 26.3.

Tervetuloa laulamaan vaikuttavaa musiikkia soitinyhtyeen säestyksellä. Solisteina ovat sopraano Hanna-Mari Mõisnik ja Mezzosopraano Outi Leino-Mäkiharju ja teoksen johtaa kapellimestari Tanja Karjalainen. Kuorosta vastaa Liisa Aaltola.

Tied. Liisa Aaltola
liisa.aaltola@evl.fi

Pianon koskettimet, joiden päällä nuotit.