Kaikki kodit muodostavat perheen

Parisuhde muodostaa perheen. Joissain perheissä on yksi henkilö, joissain kaksi, joissain on myös lapsia. Perhe on yksikkö, jonka hyvinvoinnin eteen kannattaa tehdä työtä. Yhteiset hetket arjen keskellä kantavat pitkälle eteenpäin.

Järjestämme erilaisia tapahtumia, joista saa lisätietoja täältä. Tervetuloa mukaan!

Parisuhteen solmukohdissa

Joskus parisuhde voi ajautua tilanteeseen, josta ei tunnu enää omin voimin löytyvän ulospääsyä. Tällöin tilannetta ja vaihtoehtoja on hyvä miettiä ulkopuolisen keskusteluavun turvin.

Seurakuntamme työntekijät auttavat parisuhteen kriisitilanteissa. Keskusteluajan voit sopia soittamalla Jukka Jormanaiselle tai Sirkka Nylundille.

Perheasiain neuvottelukeskus

Pirkkalan seurakunta kustantaa pirkkalalaisten käynnit Tampereen seurakuntien Perheasiain neuvottelukeskuksessa.

Voit tiedustella aikaa numerosta 040 8048 100
ma-pe klo 9-11 sekä ma ja ke klo 13-15 tai sähköpostitse perheneuvonta.tampere@evl.fi.

Kirkon perheasiain neuvottelukeskus, Tampere (Hämeenkatu 28, 4. kerros)
Palvelut ovat pirkkalalaisille maksuttomia. Vastaanotot ovat arkisin klo 8-16 välillä.

Ratkaisukeskeistä terapiaa arjen haasteisiin

Kuormittaako sinua asiat, joihin kaipaat keskusteluapua ja uusia näkökulmia? Ratkaisukeskeislle terapiavastaanotolle voit hakeutua isojen ja pienien mieltä painavien asioiden kanssa. Tyypillisiä hakeutumisteemoja ovat parisuhdeongelmat, uskottomuus, ero, lapsiperheen haasteet, elämänilon katoaminen, ahdistus tai pelot. Voit tulla keskustelemaan yksin, puolison tai perheen kanssa. Keskustelut käydään luottamuksellisesti käyttäen ratkaisukeskeisiä kysymyksiä ja työkaluja.

Tapaamiset toteutetaan yhteistyössä psykoterapiaopiskelija (valm. 05/2019) Hanna Myllymaan kanssa. Voit varata Tuula Mannermaan kautta maksuttoman tutustumiskäynnin, jossa arvoidaan terapian tarve. Maksutta voit saada apua 1-4 tapaamisen verran.

Tuula Mannermaa

050 430 7675 / tuula.mannermaa@evl.fi

Myötäelämällä rakentavaan vuorovaikutukseen -parisuhdekurssi

8.-10.2. 2019 Pirkkalan Pappilassa (os. Pappilantie 65)

Rakentava vuorovaikutus perustuu dialogisuuteen ja myötäelämisen taitoon. Myötäelämisellä tarkoitetaan mm. vuorovaikutusta ilman itsen tai toisen arviointia, tuomitsemista tai syytöstä.

Kurssilla on lyhyet alustukset. Omien asioiden käsittelyä myötäelämällä harjoitellaan pääasiassa vain oman parin kanssa. Kurssi sisältää kurssikirjan, työskentelyssä käytettävän ”taitomaton”, kaiken tarvittavan materiaalin sekä lounaat ja kahvit molempina päivinä.

Kurssi alkaa pe klo 17.30 ja päättyy su noin klo 14.00. Yöpymiset kotona. Kurssille mahtuu 12 paria.

Kurssilla on kolme ohjaajaparia, jotta kaikki osallistujat saavat harjoitteluunsa mahdollisimman kattavasti tukea.

Kurssia vetämässä ohjaajat:
Liisa ja Pertti Puronen (vastuuohjaajat ja Myötäelämällä rakentavaan vuorovaikutukseen -kirjan kirjoittajat)

Marja Vepsä-Taipale ja Marko Taipale
Mari ja Vesa Suomalainen

Hinta/osallistuja 90 €, huomaathan ilmoittaa molemmat erikseen (hinta yht. 180 €)

Ilmoittautuneille lähetetään kutsu ja aikataulu sähköpostitse lähempänä kurssia. Ilmoittautuminen pe 1.2. asti. Tiedustelut Tuula Mannermaa puh. 050 4307675.

ilmoittaudu tästä

Olet sydämellisesti tervetullut mukaan Pirkkalan seurakunnan parisuhde- ja perhetyön toimintaan!

Nainen ja mies käsi kädessä.
seurakuntapastori, aikuistyö

aikuistyö

vt. aikuistyönohjaaja

aikuistyö