Onnea rippikoululaiselle!

Rippikoulun käyminen on tärkeä elämänvaihe, jota kannattaa juhlia! Paljon onnea sinulle nuori, äiti, isä tai muu läheinen!

Pirkkalan seurakuntaan kuuluvista nuorista 93 prosenttia käy vuosittain rippikoulun. Prosentti on huikean suuri! 

Rippikoulun laajuus on 80 tuntia. Siihen liittyy erilaisiin tapahtumiin osallistumista, vierailuja ja retkiä. Jos rippikouluun liittyy leirijakso, on se tavallisesti noin viikon mittainen.

Rippileirit järjestetään Pirkkalan seurakunnan leirikeskuksessa Lotjan tuvassa Syötteellä sekä Kuopion Poukaman leirikeskuksessa.

Vuoden 2021 rippikoulut pääsevät alkamaan maaliskuun aikana pienryhmissä.

Lue täältä lisää rippikouluista Pirkkalan seurakunnassa. 

Konfirmaatio ja rippijuhla

Rippikoulu huipentuu kirkossa tapahtuvaan konfirmaatioon, jossa vahvistetaan kaste ja otetaan konfirmoitu seurakunnan täysivaltaiseksi jäseneksi. Konfirmaation jälkeen pidettävät rippijuhlat voi järjestää kotona tai esimerkiksi seurakunnan tiloissa. Seurakunnan tilojen vuokraamisesta voit lukea tästä. 

Rippijuhlassa suku ja ystävät kokoontuvat yhteen juhlimaan nuoren konfirmaatiota. Juhlassa nuori voi kertoa rippileirimuistojaan sekä juhlaväki voi yhdessä laulaa esimerkiksi Nuoren seurakunnan veisukirjan kappaleita. Rippilapsen lapsuuden kuvia voi kerätä albumiin tai pöydälle vieraiden nähtäväksi. Erityisiä sääntöjä tarjoilun osalta ei ole.

Onnea suureen juhlaanne!

Rippikoululaisia.

Rippikoulu Pirkkalan seurakunnassa

Miksi menisin rippikouluun eli riparille? Nuoret vastaavat itse: 

  • Rippikoulussa käsitellään elämän tärkeitä asioita, Jumalaa ja hyvää elämää.
  • Saa oikeuden päästä itsenäisesti ehtoolliselle. Pääsee kummiksi ja kirkolliseen avioliiton ja voi tulla rippikouluisoseksi.
  • Saa uusia kavereita. 
  • Rippikoulusta saa hyviä muistoja. 
  • Rippikoulu yksinkertaisesti kuuluu asiaan.
  • Oppilaiden vanha puhe Pirkkalan yläasteen päättäjäisissä:  "Rippikoulun käynti oli tuon vuoden suurin tapahtuma monelle, ja sen kruunasi konfirmaatio Pirkkalan uudessa kirkossa. Rippikoulun ja varsinkin rippileirin käyminen oli varmasti yksi suurimmista kasvuaskeleista yläasteen aikana. Tuon jälkeen katsoi asioita ehkä hiukan kypsyneemmältä kannalta."

Lue täältä lisää rippikouluista Pirkkalan seurakunnassa. 

Ota yhteyttä

Arto Köykkä

kappalainen, nuoret, rippikoulut

arto.koykka@evl.fi

050 357 8111

Suupantie 10, 33960 Pirkkala

www.seuris.net 

Rippikoululaisia.

Rippikoulu on puolen vuoden mittainen tutustuminen seurakuntaan ja kristilliseen uskoon. Usein rippikoulu käydään sinä vuonna, kun nuori täyttää 15 vuotta. Rippikoulun voi käydä myös aikuisena.

Rippikoulu edeltää rippijuhlia

Konfirmaatio on osa ehtoollisjumalanpalvelusta eli messua. Konfirmaatiota vietetään joko sunnuntain messun yhteydessä tai omana erillisenä messunaan. Konfirmaatiomessu kestää yleensä 1-2 tuntia. Kirkot ovat konfirmaatiomessuissa usein hyvin täynnä, joten paikalla kannattaa olla ajoissa.

Konfirmaatio tapahtuu jumalanpalveluksessa

Rippijuhlia vietetään rippikoulun käyneen ja konfirmoidun nuoren kunniaksi. Nuorelle rippijuhlat ovat tärkeä aikuistumisjuhla.

Rippijuhlien järjestäminen