Päiväkotiryhmien katsomuskasvatustoteutukset

Jokainen päiväkotiryhmä voi valita yhden seuraavista toteutuksista omassa ryhmässä toteutettavaksi:

1. Olisinpa kuin sinä

2. Maailma on lahja

3. Elämysmatka Kaukaasiaan

Kurkista kirkkoon seikkailu viskareille

Pirkkalan vanhimpiin ja historiallisimpiin rakennuksiin kuuluu Vanha kirkko, joka täyttää vuonna 2021 100-vuotta. Vanhaa kirkkoa ympäröi myös huikean hieno hautausmaa, joka lienee Pirkkalan kaunein ja suurin puutarha.

Jo ennen nykyisen kirkon rakentamista paikalla oli kaivo, jossa oli paljon vettä, sillä Pyhäjärven pinta oli nykyistä korkeammalla. Kaivon kautta Vanhan kirkon pihapiiriin muutti krokotiilipariskunta, joka tuntee kirkon alueen historian perinpohjaisesti.

Kurkista kirkkoon – seikkailussa viskarit pääsevät tutkimaan tätä historiallista ja mielenkiintoista aluetta sisällä ja ulkona. Seikkailussa tutkitaan kirkkotaidetta, -tekstiilejä, -esineistöä ja tutustutaan myös kirkkomusiikkiin. Kirkossa lasketaan penkkirivit, mitataan keskikäytävän pituus, katsellaan maalauksia, kuunnellaan urkumusiikkia ja tutkitaan papin vaatteita. Lisäksi ihmetellään, miten virsikirja toimii ja tutustutaan suomalaiseen virsikulttuuriin virren Jumalan kämmenellä –kautta.

Ulkotiloissa tutustutaan sankarihautoihin ja etsitään hautausmaalta oikean ritarin hauta. Lisäksi lapsiryhmät saavat sytyttää muutamille haudoille kynttilöitä.

Seuraavat kirkkoseikkailut järjestetään syksyllä 2019

4.10.

11.10.

25.10.

1.11.

Päiväkodit voivat varata aikoja seikkailuihin ilmoittautumislomakkeen kautta.

Kurkistetaan Pirkkalan vanhaan kirkkoon
Asustaako vanhassa kirkossa oikeita krokotiilejä?
vastaava lastenohjaaja, lastentarhanopettaja
Suupantie 10