Päiväkotiryhmien katsomuskasvatustoteutukset

 

Jokainen päiväkotiryhmä voi valita yhden seuraavista toteutuksista omassa ryhmässä toteutettavaksi toimintavuoden 2022-2023 aikana:

1. Omenajuhlat

Metsän eläinten jännittävä seikkailu, jossa kaikki on hauskempaa kun sen jakaa toisten kanssa. Keskeisiä teemoja on jakaminen sekä anteeksipyytäminen ja -antaminen. Toteutusmenetelminä on mm. draama, nukketeatteri ja yhdessä työskentely.Työskentely sopii kaiken ikäisille, mutta toimii hyvin myös päiväkodin pienimpien kanssa. Toteutusta voidaan soveltaen toteuttaa myös ulkotiloissa. 

2. Rauhan talo

Syyskauden 2023 uutuudessa rakennetaan yhdessä lattiakuvilla rauhan talo. Työskentelyn keskiössä on kaveritaidot, empatiakyky ja erilaisuuden hyväksyminen. Millainen on ryhmän yhteinen rauhan talo, jonne kaikki ovat tervetulleita ja jossa on turvallista, levollista ja siellä välitetään toinen toisistamme? Rauhantalosta voidaan toteuttaa myös taaperoversio.

3. Nallen päivä

Sympaattinen nalle on syvästi tunteva otus, jonka päivää saamme yhdessä ihmetellä. Toteutuksen keskiössä on tunnekasvatus. Menetelminä käytetään draamaa, loruttelua, tukiviittomia ja laulua. Toteutus sopii kaiken ikäisille ja se on mahdollista toteuttaa myös ulkona sään salliessa.

4. Ystävyyssoppa

Huolisyöpön sopparesepti on mennyt sekaisin ja herkullinen soppa onkin täynnä ikäviä makuja, riitaa, tönimistä ja pahaa mieltä. Nyt tarvitaan koko ryhmän yhteistyötä, että ystävyyssoppaan löytyy oikeat ainekset. Syyskauden 2021 uutuus on mahdollista toteuttaa myös ulkona. Suosittelemme ryhmille, jossa ei ole ihan pieniä (1-2vuotiaita).

 

Varaa katsomuskasvatustoteutukset päiväkodillesi vuodeksi 2023-2024 Ilmoittautumislomakkeen kautta 16.8.2023 alkaen

 

Löytöretki pääsiäiseen Mollin matkassa

 

Molli on Katri Kirkkopellon luoma olento, joka tykkää tutuista jutuista ja suhtautuu kaikkeen uuteen ja varsinkin yllättävään varauksellisesti. Molli tarvitsee aikaa tottuakseen uusiin asioihin ja olentoihin. Molli sanoittaa vahvasti tunteitaan ja reaktioitaan ja tarkkailee itseään miltä mikäkin asia hänestä tuntuu.

Molli on saanut kutsun pääsiäisjuhliin, mutta miten sitä uskaltaisi lähteä sellaiseen paikkaan, jossa ei varmaankaan tunne ketään ja ei yhtään tiedä mitä semmoisissa pääsiäisjuhlissa voisi tapahtua. Molli on päättänyt, ettei ole osallistumassa näihin kekkereihin.

Saadaanko Molli houkuteltua juhliin, jos lähdetään yhdessä vähän tutkimaan, mikä se pääsiäinen oikein on? Tällä löytöretkellä keskitytään erityisesti pääsiäisen tunteisiin. Miltä tuntuu, kun joku toivoo sinulle hyvää? Millaista on kokoontua yhdessä juhla-aterialle? Milloin olet ollut surullinen tai tuntenut valtavaa iloa? Mitähän mieltä Molli mahtaa olla pääsiäisen vietosta löytöretken jälkeen? Löytöretkellä  ihmetellään myös pääsiäisperinteitä (esim. virpominen) ja pääsiäisen symbolikkaa (esim. pääsiäiskoristeet).

Löytöretket järjestetään 20.-28.3. päiväkotien ja esikoulujen (metsäisessä) lähimaastossa. Jokaiselle päiväkotiryhmälle tai eskariluokalle järjestetään oma n. puolen tunnin löytöretkiaika. Päiväkotien varhaiskasvattajat voivat käyttää omaa harkintaa siinä, minkä ikäiset lähtevät mukaan retkelle. Ilmoittautuminen löytöretkelle on avoinna 9.2. asti. Yhdellä lomakkeella voi ilmoittaa kaikki päiväkodin ryhmät.

Ilmoittautumaan pääset tästä!

Eläköön kevät! -musahetki päiväkodin pihassa

 

Viikolla 21 Leena Lampaan eläinystävät (aasi, karhu ja lammas) kiertävät musisoimassa päiväkotien pihassa. Puolen tunnin musahetkeen sisältyy muutama iloinen kevätlaulu ja tilaa on myös lasten toivelauluille. Musahetkeen voi osallistua koko päiväkodin väki kerralla.

Varaa päiväkodillesi oma Eläköön kevät -musahetki maaliskuun loppuun mennessä tällä lomakkeella.

 

Surun kohdatessa

Joskus elämä tuo vastaan vaikeita tilanteita ja surua. Mikäli tällainen tilanne tulee lapsiryhmässä tai päiväkodissa vastaan, voimme tulla pitämään päiväkotiin surun kohdatessa -paketin, joka auttaa käsittelemään kuolemaa, surua ja elämän jatkumista lasten kanssa. Lisätiedot: Laura Furu / 050 380 7966.

Nalle leikkii metsässä.
Nalle leikkii metsässä.

Ota yhteyttä

johtava varhaiskasvatuksen ohjaaja, kouluikäiset, perhetoiminta ja varhaiskasvatus
Suupantie 10
33960 Pirkkala

www.facebook.com/pirkkalanvarhaiskasvatus