Täältä voit lukea Pirkkalan seurakunnan uutisia. Lue toiminnastamme, tapahtumistamme ja ihmisistä, jotka jäävät mieleen ja koskettavat.
Vinkkaa viestintäämme, mistä aiheista toivoisit tehtävän uutisia ja juttuja, kiitos!

Ihmisiä juhannuskokkoa katselemassa.

Juhannusjuhlat Pappilassa

15.6.2021 15.58

Pirkkalan seurakunnan perinteistä koko perheen juhannusjuhlaa vietetään perjantaina 25. kesäkuuta Pappilassa kello 19.00 alkaen. Juhannusjuhlat alkavat lipunnostolla sekä Arto Köykän ja Julia Ilomäen alkuhartaudella.

- Pappilan juhannusjuhla kerää perinteisesti monia pirkkalalaisia yhteen. Mukavaa kun tänä kesänä juhlaa päästään taas viettämään. Ohjelmaa on monen ikäisille ja se toteutetaan pääsääntöisesti ulkona, jotta juhlaan voisi tulla mukaan levollisin mielin, sanoo vs. kirkkoherra Reetta Mörttinen.

Juhla huipentuu säävarauksella sytytettävään kokkoon Pappilan rannassa kello 21.30.

Juhannusbuffee, kahvikärry ja grilli avoinna illan ajan. Tarjolla on suolaista ja makeaa kahvin ja kylmien juomien kera. Perinteisissä juhannusarpajaisissa pääsee kokeilemaan onneaan. Näiden tuotto menee nimikkoläheteillemme Päivi ja Sakari Löytylle, Suomen Lähetysseuran kautta. Suosimme korttimaksua.

Pappilassa on ohjelmaa ja mukavaa yhdessäoloa kaikenikäisille. Tänä juhannuksen on mahdollisuus lähteä soutamaan kirkkoveneellä. Kirkkovenesoutuun on paikka varattava etukäteen ja se onnistuu nettisivuillamme pirkkalanseurakunta.fi/ilmoittautumiset. Illan aikana tehdään kaksi noin tunnin souturetkeä.

Pihamaalla on tarjolla monenlaisia pihapelejä. Mukanaolijat pääsevät tutustumaan Leena Lampaan kesätupaan. Aittakappeliin on pystytetty Kirkon Ulkomaanavun valokuvanäyttely. Ennen kokon sytyttämistä kokoonnutaan yhdessä laulamaan juhannuslauluja. Juhannusjuhlat päättyvät kello 22.30.

Ilmainen kuljetus juhannusjuhlille

Pappilaan ja takaisin on mahdollista kulkea bussikyydillä. Yhteiskuljetusta kannattaa hyödyntää, sillä Pappilan parkkipaikka on pieni. Autoja voi pysäköidä myös Vanhan kirkon parkkipaikalle.  Yhteiskuljetukseen pitää varata paikka etukäteen. Sen voi tehdä joko nettisivuillamme pirkkalanseurakunta.fi/ilmoittautumiset tai soittamalla seurakuntatoimistoon 03 342 7300 keskiviikkoon 23.6. mennessä.

Bussikuljetuksen reitti on seuraava: klo 18.00 Partolan bussipysäkki Kenkätiellä, klo 18.15 Kirkkoveräjän seurakuntatalon bussipysäkki vastapäätä ST1 huoltoasemaa, klo 18.30 Suupantori ja klo 18.35 Kyöstin bussipysäkki. Paluukuljetus lähteen n. kello 22 juhannuskokon jälkeen.

Pirkkalan seurakunnan kaikessa toiminnassa huomioidaan turvallisuus. Tilaisuuksissa noudatetaan viranomaisten ohjetta vahvasta maskisuosituksesta, hyvästä käsihygieniasta huolehtimisesta sekä huolehditaan turvaväleistä.

Juhannusjuhla Pappilassa pe 25.6. klo 19-22.30:
19.00 lipunnosto ja juhannushartaus
19-22 kahvila/grilli/kahvikärry avoinna, lähetyksen arpajaiset. Kortti ja käteismaksu.
19.30 /20.30 Kirkkovenesoutu, paikka varattava etukäteen. Kaksi tunnin souturetkeä.
19.30-21.30 Pihapelejä, Luomiskertomus-rata Sepposovelluksella ja seikkailurastit
19-21.30 Leena Lampaan kesätupa ja KUA:n valokuvanäyttely aittakappelissa
21.00 Koko perheen juhannuslaulut
21.30 Juhannuskokon sytytys.

Pirkkalan Vanha kirkko toimii tiekirkkona juhannusaattona pe 25.6. klo 15-19 välisen ajan. Tervetuloa tutustumaan kirkkoon.

Ilmoittaudu 23.6. klo 12 mennessä tästä kuljetukseen.

Varaa 24.6. mennessä tästä kirkkoveneeseen paikka.