Täältä voit lukea Pirkkalan seurakunnan uutisia. Lue toiminnastamme, tapahtumistamme ja ihmisistä, jotka jäävät mieleen ja koskettavat.
Vinkkaa viestintäämme, mistä aiheista toivoisit tehtävän uutisia ja juttuja, kiitos!

piiroskuva kokouspöydästä, jonka ympärillä ihmisiä.

Kirkkoneuvosto valitsi luottamushenkilöt kaudelle 2021-2022

22.1.2021 15.51

Kirkkoneuvoston jäsenet sekä muut luottamushenkilöt kaudelle 2021-2022 on valittu. Kirkkovaltuuston kokoonpano on sen sijaan sama, sillä kirkkovaltuuston nelivuotinen toimikausi alkoi 2019 ja kestää vuoden 2022 loppuun asti.

Pirkkalan seurakunnan hallintoon liittyvät ohjausryhmät, joiden tehtävänä on kirkkoneuvoston apuna tukea ja kehittää seurakunnan toimintaa neljällä eri tehtäväalueella eli aikuis- ja perhetyön, diakonia- ja lähetystyön, kasvatuksen ja nuorisotyön tehtäväalueilla.

Kirkkoneuvoston vuoden ensimmäisessä kokouksessa valittiin myös henkilöitä useisiin eri työryhmiin.

Kirkkovaltuusto käyttää ylintä päätösvaltaa

Ylintä päätösvaltaa seurakunnassa käyttää kirkkovaltuusto. Sen jäsenet valitaan seurakuntavaaleilla. Valtuusto päättää mm. rakennushankkeista, maan myynnistä ja kirkollisveroäyrin suuruudesta. Se hyväksyy toiminta- ja taloussuunnitelman ja talousarvion. Valtuusto valitsee myös kirkkoneuvoston jäsenet, jotka valmistelevat valtuustossa päätettävät asiat.

Kirkkovaltuuston puheenjohtajana toimii Elina Jääskeläinen ja varapuheenjohtajana Antero Saksala.

Kirkkoneuvosto johtaa toimintaa, hallintoa ja taloutta

Seurakunnan toimeenpano- ja hallintoelimenä on kirkkoneuvosto, joka johtaa seurakunnalliseen toimintaan liittyviä tehtäviä ja työmuotoja. Se myös valitsee muutamaa poikkeusta lukuunottamatta seurakuntien yhteiset työntekijät.

Kirkkoneuvoston puheenjohtajana on kirkkoherra  ja varapuheenjohtajana Petri Laiho. Laihon henkilökohtaisena varahenkilönä toimii Jukka Alamäki.

Seurakunnan nettisivuilta päätöksenteko kohdasta löytyy tarkempaa tietoa kirkkovaltuustosta sekä –neuvostosta ja ohjausryhmistä. Lisäksi sieltä löytyvät toimielinten pöytäkirjat.