Täältä voit lukea Pirkkalan seurakunnan uutisia. Lue toiminnastamme, tapahtumistamme ja ihmisistä, jotka jäävät mieleen ja koskettavat.
Vinkkaa viestintäämme, mistä aiheista toivoisit tehtävän uutisia ja juttuja, kiitos!

Koronaviruksen vaikutukset seurakunnan toimintaan

17.11.2020 12.15

Päivitetty 26.2.2021. Suositukset ovat voimassa 31.3.2021 asti.

Pirkkalan seurakunta haluaa olla pirkkalaisten tukena pandemian keskellä.

Kirkolliset toimitukset (kasteet, vihkimiset ja hautajaiset) toteutetaan voimassa olevien rajoituksien mukaisesti. Seurakunnan viikkotoimintaa toteutetaan mahdollisuuksien mukaan ottaen huomioon viranomaisten antamat ohjeistukset.

Kaikessa toiminnassa huomioidaan turvallisuus. Seurakunnan toimintaan osallistuville suositellaan maskin käyttöä. Toivomme, että ihmisillä olisi omat maskit. Mikäli maski on unohtunut, niin seurakunnan toimitiloissakin on niitä tarjolla. Sen vuoksi ei tarvitse kääntyä kotiin. Tilaisuuksien toimittajat huolehtivat tarkasta käsihygieniasta ja käyttävät maskia.

Poikkeuksellisen ajankin keskellä usko, toivo ja rakkaus kantavat elämää. Lähestyvä joulu on todellisuutta tässäkin tilanteessa.

Ohjeet toimintaan osallistuvalle

Kaikessa seurakunnan toiminnassa noudatetaan turvallisuusohjeita. Noudattamalla yhteisiä ohjeita suojaamme paitsi itseämme myös toisia. Kun osallistut toimintaan, huolehdi aina seuraavista asioista:

1. Osallistu tilaisuuksiin ja tapahtumiin vain terveenä.
2. Pidä huolta hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta. Käsidesiä on saatavilla kaikissa toimipisteissämme.
3. Huomioi turvavälit. Huolehdi turvaväleistä myös tiloihin tullessasi ja pois lähtiessäsi.

Jumalanpalvelukset

Pirkkalan kirkossa toimitetaan sanajumalanpalvelukset ilman läsnä olevaa seurakuntaa 31.3.2021 saakka. Jumalanpalvelukset striimataan seurakunnan Facebook-sivulle ja YouTube-kanavalle. Facebook-sivulle pääset tästä ja YouTube-kanavalle tästä. Tallenteet ovat katsottavissa kahden viikon ajan.

Muu säännöllinen toiminta

Aikuisten pienryhmätoimintaa toteutetaan mahdollisuuksien mukaan etäjärjestelyin. Jos etätoteutus ei onnistu, toiminta on tauolla 31.3. asti.

Kuorotoiminta ja nuortenillat ovat tauolla 31.3.2021 asti.

Kahvila Sirpakka on avoinna arkisin kello 10−16. Kahvilassa voi olla kerrallaan vain kahdeksan asiakasta ja kaksi työntekijää.

Seurakunnan kokoava toiminta on tauolla 31.3.2021 saakka.
Kevään toimintakauden avaamista on suunniteltu alkavaksi viikolla 3, mikäli rajoitukset tämän silloin sallivat.

Kirkolliset toimitukset

Kirkollisissa toimituksissa voi olla paikalla enintään 10 henkilöä seurakunnan työntekijät mukaan lukien. Hautaan siunaamisissa voidaan perustellusta perustellusta syystä ylittää 10 henkilön raja muutamalla henkilöllä.

Toimitukset suositellaan pidettäväksi kirkkotiloissa. Toimituskeskusteluissa käydään tarvittaessa läpi myös turvallisuusasioita.

Toimituksen jälkeen perheen järjestämä tilaisuus, esim. muistotilaisuus, on luonteeltaan yksityinen. Vastuu yksityisen tilaisuuden toteutuksesta on sen järjestäjällä. Muistotilaisuus voi olla seurakunnan tiloissa, kodissa tai muussa soveltuvassa paikassa. Näissäkin tilanteissa seurakunta pyytää noudattamaan voimassa olevaa kokoontumissuositusta.

Seurakuntatoimisto

Asiointia suositellaan puhelimitse tai sähköpostitse. Seurakuntatoimisto palvelee numerossa 03 342 7300 ja osoitteessa pirkkala.seurakunta@evl.fi.

Seurakunnan tilojen vuokraaminen

Seurakunnan tiloja voidaan vuokrata, mutta tilojen omistajana seurakunnalla on velvollisuus huolehtia tilojen vastuullisesta käytöstä. Tiloissa voi voimassa olevien suositusten mukaisesti kokoontua vain 10 ihmistä kerrallaan.

Pirkkalan seurakunnan tilojen maksimiväkimäärät

Kaikissa tiloissa voi voimassa olevien suositusten mukaisesti kokoontua vain 10 ihmistä kerrallaan.

Maksimiväkimäärät vastaavat turvavälein aseteltujen istumapaikkojen lukumäärää.

Pirkkalan kirkko: Kirkkosali 70 henkilöä. Seurakuntasali pöydillä ja ilman pöytiä 50 henkilöä. Kirkkosali ja seurakuntasali yhdessä 120, oli seurakuntasali pöydillä tai tuoleilla.

Pirkkalan kirkon kerhotilat: 17 henkilöä

Vanha kirkko: 60 henkilöä.

Kirkkoveräjän salit: Molemmissa 25 henkilöä, seinän ollessa auki 50 henkilöä.

Pappila: 17 henkilöä

Väentupa: 25 henkilöä