Pappilan rantatupa siunattiin käyttöön

30.8.2019 11.34

kansikuva_net_news_S.jpg Kirkkoherra Olli-Pekka Silfherhuth siunasi Pappilan rantatuvan käyttöön 29.8.2019.

Tänä kesänä Pirkkalan seurakunnalle valmistui Pyhäjärven rantaan hirsinen Pappilan rantatupa, jossa on 257 neliötä toiminta- ja saunatilaa sekä pieni erillinen varasto. Rantatuvan käyttöönottojuhlaa vietettiin upeassa kesäisessä illassa 29.8.2019. Paikalle saapui noin 90 ihmistä.

─ Sanaan tupa liittyy jotain myönteistä. Siinä on ajatusta kodikkuudesta ja lämmöstä. Paikasta, jossa voi ja saa olla hyväksytty. Tilasta, jonne saa tulla sellaisena kuin on. Tuvassa voidaan istua yhdessä pöydän ääressä, tulla kohdatuksi, kuulluksi ja nähdyksi ihmisinä, näillä ajatuksilla kirkkoherra Olli-Pekka Silfverhuth toivotti juhlaväen tervetulleeksi.

Kirkkoherra toivoo, että nämä ajatukset yhdistyvät myös historialliselle ja upealle paikalle rakennettuun rantatupaan.
─ Toivon, että rantatupa on elämän ja elämään liittyvien kertomusten jakamispaikka, jossa kohtaavat eri-ikäiset ja erilaiset ihmiset.

─ Tänne saa tulla istumaan pöydän ääreen sisälle tai terassille, täällä voi istua ympyrässä saunan lauteilla tai tehdä piirin tuvan lattialle. Ennen kaikkea toivon, että täällä nuo kaikki kohtaamisen tunteet voivat edes hipaista ihmisen ja Jumalan välistä suhdetta.

Rantatupa hyvin onnistunut hanke

Rantatuvan juhlaan saapuneet ihmiset olivat silminnähden tyytyväisiä uuteen rakennukseen sekä paikkaan, johon rakennus on noussut. Tilojen siunaamisen jälkeen tarjottiin kakkukahvit. Rantatuvan molemmat saunat olivat lämpöisinä saunojia varten. Moni mukana ollut ihasteli rakennuksen kahta saunaa, joka mahdollisti niin naisten kuin miesten saunomisen yhtä aikaa. Myös toiveita esitettiin yhteisten saunailtojen järjestämisestä jatkossa niin perheille kuin muille aikuisille.

Seurakunnan talouspäällikkö Pekka Elomaa oli tyytyväinen hankkeen lopputulokseen, rakennuksen valmistumiseen suunnitellussa ajassa ja laadussa.
– Työn jälki on hyvä. Rantatupa on juuri sellainen kuin seurakuntahallinto ja käyttäjät ovat edellyttäneet sekä täyttää ne tarpeet, jotka esitettiin jo vuonna 2007.

Rantatuvan rakennuspaikassa, arkkitehtuurissa, materiaaleissa, lämmitysjärjestelmässä on otettu huomioon Pappilan alueen luonne ja seurakunnalle myönnetty kirkon ympäristödiplomi. Rakennuksen arkkitehti on Jani Lahti (Plusarkkitehdit Oy) ja pääurakoitsijana toimi Consti Korjausrakentaminen Oy.

Talouspäällikkö selvitti läsnäolijoille puheessaan laajasti koko hanketta ja Pappilan alueen kehittämistä viime vuosien ajalta sekä taloudellisia perusteita alueen kehittämisessä.

– Vuonna 2009 arvioitiin, että alueen kehittäminen on kymmenen vuoden hanke.  Pappilan alueen kehittämistä on täten toteutettu viimeisen viiden vuoden aikana n. 2,1 M eurolla. Arvokasta Pyhäjärven rantaa on myyty vajaan hehtaarin verran ja ostettu tilalle 5,6 hehtaaria ranta-alueita sisältäen rakennuksia, jolloin näistä kaupoista seurakunnalle jäänyt 0,5 miljoonan euron voitto on kohdennettu alueen kehittämiseen.  Seurakunta on rahoittanut alueen kehittämistä myös sijoitustoiminnan voitoilla (1,3 M€) ja asunto-osakkaiden myynneillä (0,5 M€), selvittää Elomaa.

Lisää kuvia kuvagalleriassamme.

Teksti ja kuvat: Mari Lilja