Pappilan alue kutsuu retkeilemään ja virkistymään

4.7.2019 10.00

Laavu_M.jpg Tamperelaiset Samu (vas.) ja Saara Rauhala tulivat iltapäiväretkelle Pappilan laavulle isovanhempiensa Riitta ja Herkko Saaren kanssa.

Pappilan laavulta kantautuu iloinen puheensorina. Pirkkalalaiset Riitta ja Herkko Saari ovat saapuneet lastenlastensa Samu ja Saara Rauhalan kanssa syömään retkieväitä.

Tampereella asuville Samulle ja Saaralle vierailu Pirkkalan seurakunnan omistamalla Pappilan alueella on ensimmäinen. Retkeilystä pitävät lapset viihtyvät laavulla, ja isovanhemmatkin nauttivat olostaan.

– On hienoa, että laavulle voi tulla melkein koska vain. Pappilan alue on muutenkin todella kaunis, Riitta ja Herkko Saari kehuvat.

Laavulla on tulipaikka ja valmiiksi polttopuita, joita voi sahata omaan käyttöön. Lisäksi laavun takaa löytyy puucee, jota voi tarvittaessa käyttää.

Pirkkalan seurakunnan ylivahtimestari Markku Manne muistuttaa, ettei laavun tulipaikalle tai muille alueen nuotiopaikoille tule kuitenkaan sytyttää tulta metsäpalovaroituksen aikana.

– Tähän lasketaan myös omat nuotiot. Puista on irrotettu tuohta sytykkeeksi, mutta näin ei saisi tehdä. Puut kärsivät ja saattavat kuolla, hän huomauttaa.

Manne toivoo, että laavun alue pidettäisiin siistinä.

– Roskat voi retkeilyn päätteeksi jättää Pappilan pihassa olevaan roska-astiaan. Kun laavulta siivotaan omat jäljet, seuraavien retkeilijöiden on mukavampi tulla sinne.

Laavun lisäksi Pappilan alueella sijaitsevat lintutorni ja frisbeegolfrata ovat vapaassa virkistys- ja retkeilykäytössä, kun alueella ei ole seurakunnan omaa toimintaa. Pappilan vieressä on myös kyläyhdistyksen uimaranta, jonne pääsee Pappilan oikealla puolella kulkevaa tietä.

Pirkkalan seurakunnan Pappila sijaitsee osoitteessa Pappilantie 65, Pirkkala. Tie Pappilaan kulkee Vanhan kirkon vierestä Anian rantatie 226:n kohdalta.