Tiekirkko tarjoaa taukopaikan ja taidevaellusta

17.6.2019 12.00

oppaat_XL.jpg

Keskustan tuntumassa sijaitseva Pirkkalan kirkko avaa kesäksi ovensa matkailijoille ja paikkakuntalaisille, jotka haluavat tutustua tai tutustuttaa vieraansa kotikuntansa kirkkoon.

Oppaat Samuli Kapanen, 22, ja Karoliina Tervanen, 20, ovat valmiina esittelemään kirkkoa yksityiskohtineen. Pesti antaa kaivattua vastapainoa pirkkalalaislähtöisten nuorten aikuisten opinnoille.

– Odotamme kesältä mukavia kohtaamisia. Lämpöä ei tarvitsisi olla ihan yhtä paljon kuin viime vuonna, oppaat hymyilevät.

Molemmat ovat oppaina ensi kertaa, mutta tilukset eivät ole kummallekaan aivan vieraita. Kapanen on vaikuttanut seurakunnassa aiemmin rippikoulun isosena.

Taidevaellusta kirkkosalissa

Kirkon vetonaulana on toista kertaa järjestettävä Pieni vaellus. Seitsemästä hiljentymispaikasta koostuva kirkkovaellus rakentuu kuvataiteilija Tuula Lehtisen teosten ympärille.

Vaellukseen osallistuminen ei vaadi valmisteluja. Kirkkosaliin voi saapua aukioloaikojen puitteissa silloin kun itselle sopii.

– Elämys räätälöidään vaeltajan toiveiden ja aikataulun mukaisesti, Pirkkalan seurakunnan lähetys- ja kansainvälisen työn ohjaaja Anne Sihvonen lupaa.

Kierroksen jälkeen vierailija voi poiketa seurakunnan lähetystyön myymälä-kahvila Sirpakassa. Suupalla sijaitsevassa kahvilassa on myynnissä Reilun kaupan tuotteita ja Pirkkalassa valmistettuja käsitöitä. Kahvilan tuotto käytetään lähetys- ja kehitysyhteistyön hyväksi.

Pirkkalan kirkko (Arokuja 8) toimii tiekirkkona heinäkuun loppuun ma-su klo 9-16. Paikalla on opas.

Myös Pirkkalan Vanhaan kirkkoon (Anian rantatie 226) on vapaa pääsy ma-pe klo 10-14, jos ovella on kyltti "Kirkko avoinna". Mahdollisten toimitusten aikana kirkko on suljettu.