Reilun kaupan viikolla tapahtumia Pirkkalassa

22.10.2018 08.00

Reilu kauppa

Tällä viikolla vietetään Reilun kaupan viikkoa. Pirkkalan seurakunta on yksi Suomen reilun kaupan seurakunnista. Sopimus on tehty vuonna 2013.

− Pidämme tärkeänä sitä, että viljelijät saavat tuotteistaan työnsä mukaisen palkan ja saavat näin kohtuulliset elinolot. Kaikki seurakunnan tilaisuuksissa sekä lähetysmyymälä-kahvila Sirpakassa tarjottava kahvi ja tee ovat Reilun kaupan tuotteita. Haluamme näin tarjota pirkkalalaisillekin mahdollisuuden tukea Reilua kauppaa, sanoo lähetys- ja kansainvälisen työn ohjaaja Anne Sihvonen.

Reilun kaupan viikon tapahtumat Pirkkalassa

Reilun kaupan viikolla järjestetään Pirkkalan kirjastossa luento aiheella ympäristöahdistus ja toivo.

Ympäristöahdistus ja toivo -luento. Pirkkalan kirjastossa ke 24.10. kello 18.30. Tutkijatohtori, teologi Panu Pihkala luennoi aiheesta kirjansa "Päin helvettiä? Ympäristöahdistus ja toivo" (2017) pohjalta. Näkökulmia kestävään kehitykseen -luentosarja.

Sirpakassa iltakahvila ke 24.10. klo 19−21. Sirpakassa on myytävänä Reilun kaupan kahveja, teetä, sokeria, kaakaota ja suklaalevyjä.

Reilun kaupan kahvitarjoilu to 25.10. klo 13−19 Pirkkalan Citymarketissa. Yhteistyössä Pirkkalan seurakunta ja Citymarket.

Tavoitteena vähentää köyhyyttä

Reilu kauppa on kehittyvissä maissa viljeltävien ja valmistettavien tuotteiden sertifiointijärjestelmä, jossa pidetään huolta, että viljelijät saavat työstään elämiseen riittävän korvauksen.

Reilun kaupan tavoitteena on vähentää köyhyyttä reilujen kaupankäynnin ehtojen avulla. Reilu kauppa tarjoaa kehittyvien maiden viljelijöille ja suurtilojen työntekijöille mahdollisuuden parantaa toimeentuloaan sekä päättää itse omasta tulevaisuudestaan.

Reilun kaupan tuotteita viljellään Afrikassa, Aasiassa, Latinalaisessa Amerikassa ja Karibian alueella.

Lisätietoja Reilukauppa.fi