Näkökulmia kestävään kehitykseen –luentosarja käynnistyy

18.9.2018 18.42

Näkökulmia kestävään kehitykseen –luentosarja käynnistyy Pirkkalan kirjastossa.

Näkökulmia kestävään kehitykseen –luentosarja alkaa luennolla ”Miksi kirkkoja kiinnostaa ilmastonmuutos?” Pirkkalan kirjastossa Pirkan opisto ja Pirkkalan seurakunta järjestävät yhdessä kolmiosaisen luentosarjan, jossa paneudutaan asiantuntijoiden avulla kestävän kehityksen näkökulmiin. Luennot pidetään Pirkkalan kirjastossa keskiviikkoisin kello 18.30–20 ja tilaisuuksiin on vapaa pääsy.

Kestävä kehitys on kehitystä, joka tyydyttää nykyisen yhteiskunnan tarpeet tekemättä myönnytyksiä tulevien sukupolvien kustannuksella. Tärkeitä huomioon otettavia tekijöitä ovat luonnonvarojen riittävyys ja köyhyys. Päämääränä on turvata tuleville sukupolville yhtä hyvät tai paremmat toimintamahdollisuudet kuin nykyisillä sukupolvilla on. Tähän päästään niin, että ympäristö, ihminen ja talous otetaan huomioon päätöksenteossa ja toiminnassa.

Luentosarjan ensimmäisessä luennossa keskiviikkona 26.9. Kirkkohallituksen (evl) yhteiskunnan ja kestävän kehityksen johtava asiantuntija Ilkka Sipiläinen vastaa mistä kirkon ja kirkkojen kiinnostus ilmastoon ja ympäristöön kumpuaa.

Ilkka Sipiläinen: MIKSI KIRKKOJA KIINNOSTAA ILMASTONMUUTOS?
Pirkkalan kirjastossa ke 26.9. klo 18.30-20.

Panu Pihkala: YMPÄRISTÖAHDISTUS JA TOIVO
Pirkkalan kirjastossa ke 24.10. klo 18.30-20.

Harriet Rabb: NÄKÖKULMIA SOSIAALISESTI KESTÄVÄÄN KEHITYKSEEN
Pirkkalan kirjastossa ke 21.11. klo 18.30-20.