Juhannuksen viettoon Pappilaan

19.6.2018 14.24

Juhannuksen viettoon Pappilaan

Pirkkalan seurakunnan perinteisiä koko perheen juhannusjuhlia vietetään perjantaina 22.6. Pappilassa kello 20 alkaen. Ennen juhannusjuhlien alkua järjestetään hartaushetki Vanhassa kirkossa kello 19. Hartaushetkessä mukana Denise Gauffin-Kostilainen sekä Julia Ilomäki.

Pappilan juhannusjuhlat aloitetaan kello 20 lipunnostolla. Sen jälkeen on tarjolla monenlaista ohjelmaa koko perheelle mm. lapsille omaa ohjelmaa, Suvilinnun lauluhetket, saunavastojen tekemistä, ekokassin painantaa, puffetti, arpajaiset ja illan huipennukseksi sytytetään juhannuskokko säävarauksella Pappilan rannassa kello 21.30. Pappilan juhannus on viime vuodet kerännyt runsaasti väkeä nauttimaan keskikesän juhlasta luonnonkauniissa ympäristössä.

Bussilla juhannusjuhlille

Juhannusjuhlille ja takaisin pääsee kätevästi bussikuljetuksella.
Bussikuljetuksen reitti on seuraava: klo 18.15 Toivio (Karjalantien ja Ruotutien risteys), Naistenmatkantie, klo 18.25 Suuppa, Suupantori, Ratsutilantie, Perkiöntie, Kyöstintie, Lehtimäentie, Naistenmatkantie, Anian rantatie ja klo 19 Vanha kirkko, josta hartauden jälkeen kuljetus Pappilaan. Paluukuljetus Pappilasta juhlan jälkeen n. klo 22. Bussikuljetusta kannattaa hyödyntää, sillä Pappilassa on pieni parkkipaikka. Vanhan kirkon parkkipaikalle sekä Pihlajaniemen parkkipaikalle voi myös pysäköidä autoja.

Juhannuksena kiitetään luonnosta

Suomalaisten juuret ovat yhä syvällä luonnossa, maan kamarassa. Yhteys luontoon ja vastuu siitä kuuluvat luontevasti hengelliseen sanomaan. Juhannuksen jumalanpalvelukseen kuuluu luonnon kauneudesta kiittäminen, vaikka luomakunnan sunnuntaita vietetäänkin kirkkovuodessa erikseen.

Suomalaisella juhannuksella on vahvasti luontoon ja vuoden kiertoon liittyvä sisältö. Silloin lähdetään kaupungista maalle, ja moni aloittaa lomansa.

Juhannuspäivänä lauantaina 23.6. pidetään kansanlaulukirkko Vanhassa kirkossa kello 18.