Täältä voit lukea Pirkkalan seurakunnan uutisia. Lue toiminnastamme, tapahtumistamme ja ihmisistä, jotka jäävät mieleen ja koskettavat.
Vinkkaa viestintäämme, mistä aiheista toivoisit tehtävän uutisia ja juttuja, kiitos!

Kirkkoherra polkupyörän kanssa. Kirkkoherra Olli-Pekka Silfverhuth kuvailee Pyhäjärven reittiä kauniiksi ja kaikille sopivaksi. Lenkki poljetaan leppoisaa vauhtia pyöräilyseura Kaupin Kanuunoiden jäsenten vanavedessä.

Kirkkopyöräily vie Pyhäjärven ympäri

26.4.2022 10.15

Pyhäjärven lähialueiden kirkkoja tehdään tutuksi kirkkopyöräilyllä lauantaina 7. toukokuuta.

Pirkkalassa liikkeelle lähdetään Pirkkalan kirkolta (Arokuja 8) kello 9. Noin 40 kilometrin pituinen reitti kulkee Pyhäjärven ympäri Pirkkalan, Tampereen ja Nokian maisemissa. Osallistujia luotsaavat pyöräilyseura Kaupin Kanuunoiden jäsenet.

Kierroksen aikana vieraillaan lenkin varrella sijaitsevissa kirkoissa ja muissa seurakuntien paikoissa. Kohteissa on tarjolla välipalaa ja mahdollisuus hiljentyä ennen matkan jatkamista.

– Leppoisavauhtinen matalan kynnyksen kirkkopyöräily sopii koko perheelle. Päivä yhdistää yhdessä olemisen ja pyöräilyn sekä muistuttaa liikkumisen merkityksestä, kirkkoherra Olli-Pekka Silfverhuth sanoo.

Innokas pyöräilijä Jarmo Hautamäki on osallistunut kirkkopyöräilyyn viisi kertaa. Tulevaan pyöräilyyn hän on jo ehtinyt ilmoittautumaan mukaan.

– Pirkkalan porukan mukana on aina ollut mukava pyöräillä. Leppoisan pyöräilytahdin lomassa on ollut myös helppo jutella.

– Kierroksen aikana on päässyt tutustumaan uusiin kohteisiin ja kuulemaan mielenkiintoisia esittelyitä. Suosittelen kaikille mukaan lähtemistä, kertoo Jarmo Hautamäki.

Tapahtuma järjestetään osana 6. toukokuuta käynnistyvää Tampereen pyöräilyviikkoa.

Pyöräilyviikkoa vietetään tänä vuonna pääteemalla ”Jokaisella on oikeus turvalliseen pyöräilyyn”. Teemalla halutaan kiinnittää huomio pyöräilyn turvallisiin olosuhteisiin ja rohkaista jokaista hyppäämään pyörän selkään.

Etukäteisilmoittautuminen on toivottavaa, mutta ei välttämätöntä. Ilmoittautumiset: https://tampereenseurakunnat.fi/kirkkopyorailyLinkki avautuu uudessa välilehdessä. Kirkkopyöräilyyn ei ole osallistumismaksua, mutta osallistujat voivat halutessaan tukea Ukrainan pakolaisia tekemällä lahjoituksen Kirkon Ulkomaanavun hätäapukeräykseen. Tarkemmat tiedot lahjoitusmahdollisuuksista löytyy Kirkkopyöräilyn ilmoittautumissivulla.

Kirkkopyöräily la 7.5. klo 9, lähtö Pirkkalan kirkolta (Arokuja 8).