Ajankohtaiset uutiset

Lue Pirkkalan seurakunnan toiminnasta, tapahtumista ja ihmisistä, jotka jäävät mieleen ja koskettavat. Vinkkaa viestintäämme, mistä aiheista toivoisit tehtävän uutisia ja juttuja, kiitos! 

Uutislistaukseen

Viikon Sana: Hyvien tekojen jäljillä

Yhteisvastuukeräyspäällikkö Laura Furu.

Oletko joskus tavannut ihmisen, joka tuntui aivan säteilevän valoa ympärilleen? Tuleeko mieleesi joku ihminen, jonka sisällä tuntuu olevan sisäistä hehkua, joka näkyy ulospäin esimerkiksi myönteisinä elämänarvoina, tasapainoisuutena tai toiminnan jämäkkyytenä? Tähän kuvaukseen sopiva ihminen tekee sellaisia asioita, jotka hän kokee merkitykselliseksi ja jotka edistävät niitä arvoja, joihin hän uskoo. Haluaisitko sinä olla tuon ihmisen kaltainen, oman elämäsi sankari?

Lähes kaikista uskonnoista löytyy idea kultaisesta säännöstä. Raamatussa tuo elämänohje sisältyy Jeesuksen vuorisaarnaan: ”Kaikki, minkä tahdotte ihmisten tekevän teille, tehkää te heille.” (Matt.7:12). Tämä lause sisältää syvän viisauden siitä, että tekemällä hyviä tekoja toisille, parantaa samalla myös oman elämän mielekkyyttä ja omaa hyvinvointia. Samaan oivallukseen on päätynyt myös filosofi Frank Martela havaitessaan, että hyvän tekeminen ja muiden auttaminen lisää ihmisen kokemusta siitä miten tärkeä ja merkityksellinen hän on.

Korona-aika on aiheuttanut kärsimystä monelle ja avun tarvitsijoita on nyt paljon. Sunnuntaina alkava yhteisvastuukeräys suuntaa katseet erityisesti korona-ajasta eniten kärsineisiin lapsiin ja nuoriin. Yhteisvastuukeräys tarjoaa monenlaisia mahdollisuuksia auttaa ja tehdä hyvää toisille, erityisesti kaikkein heikoimmassa asemassa oleville lähimmäisille.

Tänään haluan kutsua sinua mukaan tekemään hyviä tekoja, sillä nyt niitä tarvitaan. Osoitetaan kaiken hämmennyksen ja epävarmuuden keskellä, että hyvää tahtoa, yhteisöllisyyttä ja auttavia käsiä edelleen löytyy. Uskon, että juuri sinun sisälläsi on valonsäde, joka voi tuoda valoa ympärillesi. Annetaan tuolle valolle mahdollisuus loistaa!  

Yhteisvastuukeräyspäällikkö, johtava varhaiskasvatuksen ohjaaja

Laura Furu

Tue Feb 01 11:46:00 EET 2022