Ajankohtaiset uutiset

Täältä voit lukea Pirkkalan seurakunnan uutisia. Lue toiminnastamme, tapahtumistamme ja ihmisistä, jotka jäävät mieleen ja koskettavat.
Vinkkaa viestintäämme, mistä aiheista toivoisit tehtävän uutisia ja juttuja, kiitos! 

 

Uutislistaukseen

Diakoniatyöntekijät Jouni Kivimaa ja Petra Pajamäki sohvalla joululahjakeräyksen lahjapakettien kanssa. Joululahjakeräyksellä ilahdutettiin jälleen useita kymmeniä pirkkalalaislapsia. Diakoniatyöntekijät Jouni Kivimaa ja Petra Pajamäki ehtivät istahtaa pakettien kanssa rupeaman keskellä.

Näin diakoniatyö tukee – tilastoissa näkyy pirkkalalaisten auttamishalu

21.12.2021 16.14

Joulun alla diakoniatyössä eletään vuoden kiireisintä aikaa.

– Joulukuun aikana, 17.12. mennessä, taloudellisia avustuksia on tilastoitu 53. Näistä lapsiperheitä on ollut 30, johtava diakoniatyöntekijä Riikka Rantakallio kertoo.

Loppuvuonna suuri puristus on marraskuussa alkava joululahjakeräys, jolla autetaan vähävaraisten perheiden lapsia. Tänä vuonna keräyksen kautta välitettiin lahjat 89:lle lapselle.

Rantakallio iloitsee pirkkalalaisten halusta auttaa.

– Olemme saaneet paljon lahjoituksia annettavaksi asiakkaillemme. Lasten joululahjojen ja hygieniatuotteiden lisäksi diakoniatyölle on luovutettu lahjakortteja ja rahaa, jota käytämme tehdessämme ostoksia yhdessä asiakkaan kanssa.

– Asiakkaamme ovat näistä hyvin kiitollisia ja onnellisia, monen joulu pelastuu lahjoittajien ansiosta.

Diakoniatyön asiakkaiden toiveet ovat usein varsin arkisia.

– Taloudellisessa ahdingossa olevat toivovat voivansa viettää joulua niin, että voivat esimerkiksi ostaa hieman parempaa ruokaa kuin yleensä.

– Lapsiperheillä korostuu myös se, että lapsille halutaan mahdollistaa tavallinen joulu. Siis sellainen perinteinen, jota perheissä usein vietetään.

Rantakallio korostaa, että diakoniatyö on lahjoitusten osalta vain välittäjänä.

– Kiitos kuuluukin kaikille yksityisille, yhdistyksille ja yrityksille, jotka olivat mukana tuomassa jouluiloa diakoniatyön asiakkaille.

Avustusta numeroina

Diakoniatyö auttaa taloudellisesti, kun oikeus ensisijaisiin tukiin on selvitetty.

– Teemme asiakkaillemme talousselvityksen ennen taloudellisen avustuksen myöntämistä. Ensin on siis käytettävä mahdollisuus esimerkiksi toimeentulotukeen.

Koko vuoden aikana taloudellista avustusta on annettu 182:ssa tapauksessa. Avunsaajista 74 on lapsiperheitä.

Asiakaskohtaamista kertyi vuoden aikana yhteensä 465. Näistä 102 ajoittui joulukuulle.

Asiakaskohtaamisiin sisältyvät tapaamiset toimistolla, kotikäynnit, puhelut, sähköpostit, tekstiviestit ja WhatsApp-viestit.

Luvut on poimittu tilastoista 17. joulukuuta mennessä.