Ajankohtaiset uutiset

Lue Pirkkalan seurakunnan toiminnasta, tapahtumista ja ihmisistä, jotka jäävät mieleen ja koskettavat. Vinkkaa viestintäämme, mistä aiheista toivoisit tehtävän uutisia ja juttuja, kiitos! 

Uutislistaukseen

Klassinen soi kirkossa koko kesäkuun – rentoutuskonsertti kutsuu lepäilemään tyynyn kanssa

Vas. Stella Baroque -yhtye, oik. sopraano Sofia Harju.

Konserttisarja käynnistyy Stella Baroquen ja sopraano Sofia Harjun barokilla 2.6.

Kesäkuussa klassisen musiikin ystäviä hellitään, kun Pirkkalan kirkossa kuullaan viikon päätteeksi joka sunnuntai konsertti eri teemalla.

Seurakunnan järjestämä viisiosainen konserttisarja käynnistyy 2.6. Stella Baroque -yhtyeen ja sopraano Sofia Harjun esiintymisellä. Luvassa on barokin helmiä barokkiviulun, barokkisellon sekä urkujen ja cembalon säestyksellä.

Kesäkuun toinen konsertti 9.6. koostuu rukousaiheisista urkuteoksista, joita esittää kanttori Liisa Aaltola.

Mukana on Bachin lisäksi muun muassa ranskalaissäveltäjä Jean Langlails’n urkusarjasta osa, jonka hän omisti toisessa maailmansodassa nuorena kuolleen ystävänsä Jehan Alainin muistolle, Aaltola kertoo.

Kolmantena sunnuntaina 16.6. kuullaan Luomus-kvartettia, jonka jäsenet ovat muun muassa Sibelius-Akatemiassa, Belgian konservatoriossa ja Hannoverin musiikkikorkeakoulussa opiskelleita nuoria ammattimuusikoita. Konsertin teemana on unelma.

Lepoa ja luontoa

Musiikillisesti leppoisin ilta on vuorossa juhannussunnuntaina 23.6., kun kirkon täyttää meditatiivinen rentoutuskonsertti.

Pianisti Iiro Komulaisen klassisia ja jazzvaikutteisia improvisoituja äänimaisemia voi kuunnella kirkon lattialla lepäillen. Mukaan kannattaa ottaa oma tyyny ja makuualusta.

Konserttisarjan päättää pirkkalalaislähtöisten huilistisisarusten Julia Ilomäen ja Emilia Karhin sekä pianisti Tuomas Turriagon luontoteemainen konsertti 30.6. Kolmikko maalaa instrumenteillaan erilaisia luontokuvia muun muassa Uebayashin ja Beeftinkin teosten tahtiin.

Konsertti Pirkkalan kirkossa (Arokuja 8) kesäkuussa joka sunnuntai klo 20. Ohjelma 5 €.

30.5.2024 14.45