Lauantaina liputetaan Viron kunniaksi

21.2.2018 09.49

suomi_viro_THUMB.jpg

Lauantaina 24.2.2018 nostetaan lippu salkoon Viron itsenäisyyspäivän kunniaksi. Viro juhlii tuolloin 24.2.1918 julkaistua Viron tasavallan perustamisjulistusta.

Valjalan seurakunta Saarenmaalla on Pirkkalan seurakunnan ystävyysseurakunta. Ensimmäiset yhteydet Valjalan seurakuntaan solmittiin hieman ennen Viron uudelleen itsenäistymistä. Ystävyysseurakuntatoiminnan alkuvuosiin 90-luvulla kuuluivat seurakuntavierailut, talkooreissut ja Saarenmaalle viedyt avustuskuormat.

– Nykyään Pirkkalan seurakunta tukee taloudellisesti Valjalan seurakunnan toimintaa. Ystävyysseurakuntatoiminnan tavoitteena on, että pidämme yllä seurakuntien ja seurakuntalaisten vuorovaikutusta ja opimme toistemme elämästä. Tällä hetkellä toivomme, että Valjalan seurakunnan edustajat pääsisivät vierailemaan huhtikuussa Pirkkalassa, kertoo pastori Jukka Jormanainen.

Keväällä järjestetään valtakunnalliset Ystävyysseurakuntapäivät Tampereella 5.-6.4.2018. Päivät on suunnattu kaikille ystävyysseurakuntatoiminnassa mukana oleville, seurakuntien työntekijöille, luottamushenkilöille ja vapaaehtoisille.

Ystävyysseurakuntatoiminta on:

• paikallistason yhteistyötä, joka perustuu kahden tai useamman seurakunnan väliseen sopimukseen

• tärkeä keino edistää paikallisseurakuntien kumppanuutta käytännössä ja kansainvälistä vuorovaikutusta kirkkojen välillä

• olennainen osa kirkkomme kansainvälisiä suhteita

• osa seurakuntien kansainvälisyyskasvatusta

• yksi kansainvälisen diakonian muoto