Naimisiin vaivattomasti Häitten kesäyössä

15.6.2017 09.01

Häitten kesäyö 18.8.2017.

Pirkkalan Vanhassa kirkossa pidettävä häätapahtuma 18.8.2017 mahdollistaa helpot ja tunnelmalliset, pienimuotoiset kirkkohäät. Hääjuhla ei vaadi etukäteisvalmisteluja.

Edellä mainitut seikat vakuuttivat myös Pirkkalassa puolitoista vuotta asuneet Pilvi Ropposen ja Jani Pouhulan tarttumaan tähän mahdollisuuteen.

- Meillä on ollut jo parin vuoden ajan mielessä mennä naimisiin. Lasten saamisen myötä asia on myös vahvistunut. Näin Häitten yöstä ilmoituksen seurakunnan Facebook-sivuilla sekä Pirkkalaisessa ja esittelin sitä Janille. Lopulta Jani sanoi minulle, että nyt on hyvä mahdollisuus mennä naimisiin.

Häitten kesäyössä vihkiminen tapahtuu Pirkkalan Vanhassa kirkossa puolen tunnin välein. Kukin pari saa oman juhlansa: yhtä aikaa ei ole vihittävänä muita pareja. Kirkko on valmiiksi koristeltu, pappia ja kanttoria ei tarvitse erikseen varata ja morsiuskimpun voi lainata halutessaan. Juhlaan ei tarvita välttämättä erityistä hääasua, kunhan asu on kirkkotilaan soveltuva.

- Häitten yö kuulostaa meille sopivalta tavalta mennä naimisiin: pienimuotoisesti ja helposti mutta juhlallisesti. Minusta on kiva ajatus, että samana päivänä menee useampi pari naimisiin, kertoo Jani Pouhula.

Pappi käy vihkiparien kanssa keskustelun puoli tuntia ennen vihkimistä. Vihittäväksi voi tulla kahdestaan tai ottaa mukaan maksimissaan kymmenen hengen seurueen. Todistajia ei tarvita välttämättä mukaan. Vihkimisen jälkeen seurakunta tarjoaa hääparille ja heidän läheisilleen kakkukahvit Kirkkotuvassa.

Halutessaan voi pyytää enemmänkin vieraita kirkkoon, mutta mikäli haluaa osallistua seurueineen hääkahveille, on seurueen koko rajattu kymmeneen henkeen.

- Häitten kesäyössä on mahdollista myös avioliiton kirkollinen siunaaminen. Maistraatissa solmitulle avioliitolle voidaan pyytää siunausta. Tilaisuus muistuttaa kirkollista vihkimistä. Merkittävin ero on kysymysten sanamuodossa, koska siunausta pyydetään jo solmitulle avioliitolle, selvittää kirkkoherra Olli-Pekka Silfverhuth.

Häätapahtumaan voi varata ajan seurakuntatoimistosta 10.8.2017 mennessä. Avioliiton esteidentutkinta ehtii vielä, kun asiaa aletaan hoitaa viimeistään 10.8. Seurakuntatoimiston puhelinnumero on 03 342 7300. Tapahtuma on täysin maksuton.
(Häätapahtuma on täynnä, päivitetty 28.7.2017)

Kuva: Pilvi Ropponen ja Jani Pouhula sanovat toisillensa tahdon 18.8.2017 Pirkkalan Vanhassa kirkossa.

Edellisistä häätapahtumista löytyy kuvia kuvagalleristamme. Tästä linkistä pääset vuoden 2015 tapahtuman kuviin.