Pirkkalan kirkko kesän tiekirkkona

13.6.2017 12.36

Tiekirkko.

Noin 260 Tiekirkkoa odottaa avoimin ovin tänäkin kesänä, niin myös Pirkkalan kirkko. Pirkkalan kirkon ovet ovat avoinna kesä- ja heinäkuun joka päivä kello 10-16.

Kirkossa on opas paikalla. Oppaina toimivat seurakunnan palkkaamat kesätyöntekijät. Lastentarhan opettajaksi opiskeleva Aino Huhtanen on yksi Pirkkalan kirkossa toimivista kesäoppaista.

Kirkon esittelyä matkailijan ehdoilla

Pirkkalan kirkko on valmistunut 1994 ja sen ovat suunnitelleet arkkitehdit Simo ja Käpy Paavilainen. Huhtasen mukaan kirkossa riittää katseltavaa.

– Tässä kirkossa on paljon näkemisen arvoista. Kirkkosali kokonaisuudessa on kivan valoisa ja lisäksi täältä löytyy Tuula Lehtisen seitsemän hiljentymisalttaria; Jeesuksen seitsemän sanaa ristillä. Urut ovat myös erityiset, sillä ne viimeiset Kangasalan Urkurakentamon valmistamat urut, luettelee Aino Huhtanen.

– Kirkon esittelyä teen tulijan ehdoilla, eli mitä juuri hän toivoo näkevänsä tai mistä hän haluaa tietoa.

Varsinaisia kirkon esittelytehtäviä Huhtasella on ollut vielä vähän, mutta työpäivät ovat kuitenkin täyttyneet mukavasti erilaisista muista työtehtävistä.

– Reilu viikko on nyt takana kesätöitä täällä Pirkkalan seurakunnassa. Täällä on mukavaa, leppoisaa sekä vaihtelevat työtehtävät.

– Muita työtehtäviä on ollut muuan muassa avustavat tehtävät messussa ja kirkkokahveilla. Lisäksi olen ollut tehnyt kiinteistöpuolen tehtäviä esimerkiksi siivouksessa ollut apuna, kertoo Aino Huhtanen.

Tiekirkko on toisenlainen taukopaikka

Kun kaipaat vaihtelua kesän matkoilla, kannattaa pistäytyä tiekirkoissa. Astu kirkkoon ja pidä toisenlainen tauko rauhasta, kauneudesta ja pyhästä nauttien.

Tiekirkot ja niiden vaalitut ympäristöt ovat ikkuna historiaan, arkkitehtuuriin ja kulttuuriin. Monien suosima kesäinen ohjelmanumero onkin tutustuttaa lomavieraat oman koti- tai mökkipitäjän kirkkoon. Kirkkotauolle voit yhtä hyvin pysähtyä Suomen toisella laidalla tai kotipitäjässä. Tiekirkot on koottu tiekirkot.fi-verkkopalveluun.