Juhannuksen viettoon Pappilaan

9.6.2017 12.47

juhannus_kokko_net_S.jpg

Pirkkalan seurakunnan perinteisiä koko perheen juhannusjuhlia vietetään perjantaina 23.6. Pappilassa kello 20 alkaen. Ennen juhannusjuhlien alkua järjestetään hartaushetki Vanhassa kirkossa kello 19. Hartaushetkessä mukana Reetta Väisänen, Jukka Jormanainen sekä Julia Ilomäki.

Lipunnosto aloittaa juhlat

Pappilan juhannusjuhlat aloitetaan kello 20 lipunnostolla. Sen jälkeen on tarjolla monenlaista ohjelmaa koko perheelle mm. perheiden rastirata, Suvilinnun lauluhetket, buffetti, arpajaiset ja illan huipennukseksi sytytetään juhannuskokko Pappilan rannassa kello 21.30. Lasten iloksi on tarjolla myös kävelyratsastusta ponin selässä kahden euron hintaan lähetystyön hyväksi. Pappilan juhannus on viime vuodet kerännyt runsaasti väkeä nauttimaan keskikesän juhlasta luonnonkauniissa ympäristössä.

Bussilla juhannusjuhlille

Juhannusjuhlille ja takaisin pääsee kätevästi bussikuljetuksella. Bussikuljetuksen reitti on seuraava: klo 18.15 Toivio (Karjalantien ja Ruotutien risteys), Naistenmatkantie, klo 18.25 Suuppa, Suupantori, Ratsutilantie, Perkiöntie, Kyöstintie, Lehtimäentie, Naistenmatkantie, Anian rantatie ja klo 19 Vanha kirkko. Paluukuljetus juhlan jälkeen n. klo 22.30. Bussikuljetusta kannattaa hyödyntää, sillä Pappilassa on pieni parkkipaikka. Vanhan kirkon parkkipaikalle sekä Pihlajaniemen parkkipaikalle voi myös pysäköidä autoja.

Juhannuksena kiitetään luonnosta

Suomalaisten juuret ovat yhä syvällä luonnossa, maan kamarassa. Yhteys luontoon ja vastuu siitä kuuluvat luontevasti hengelliseen sanomaan. Juhannuksen jumalanpalvelukseen kuuluu luonnon kauneudesta kiittäminen, vaikka luomakunnan sunnuntaita vietetäänkin kirkkovuodessa erikseen.

Suomalaisella juhannuksella on vahvasti luontoon ja vuoden kiertoon liittyvä sisältö. Silloin lähdetään kaupungista maalle, ja moni aloittaa lomansa.

Juhannuspäivänä lauantaina 24.6. pidetään kansanlaulukirkko Vanhassa kirkossa kello  19.