Häät

Onnea teille kahdelle rakastuneelle!

Avioliiton solmimisessa vihittävät sitoutuvat toisiinsa julkisesti, ja liitto saa yhteiskunnallisen vahvistuksen. Avioliitto voidaan solmia joko kirkollisesti tai siviiliviranomaisen edessä.

Kirkollinen avioliittoon vihkiminen on sekä oikeudellinen tapahtuma että pyhä toimitus, jossa pyydetään liitolle Jumalan siunausta. Kirkollinen vihkiminen on luonteeltaan seurakunnan jumalanpalvelus, joka etenee papin johdolla. Vihkitilaisuudessa puolisot vastaavat papin kysymykseen “tahdon” ja ilmaisevat näin tahtonsa rakastaa Jumalan ja läsnäolijoiden kuullen. Näin vihittävät sitoutuvat avioliittoon ja siihen, että tekevät parhaansa,  jotta kumpikin voisivat olla siinä onnellisia.

Avioliitto on Jumalan antama tehtävä ja hänen erityisessä suojeluksessaan.

Kun suunnittelet häitä, ota yhteyttä seurakuntatoimistoon. Sieltä voit varata kirkon, papin ja kanttorin sekä sopia esteidentutkinnasta ja kuulutuksista. Jos vihkimiseen on pidempi aika, papin ja kanttorin nimi voidaan ilmoittaa vasta lähempänä toimitusta. Seurakuntatoimistosta voit myös tiedustella seurakunnan muita tiloja, joita vuokrataan juhlakäyttöön.

Hääpari voidaan vihkiä Pirkkalan kirkossa tai Pirkkalan Vanhassa kirkossa. Pappejamme voi kutsua myös vihkitilaisuuteen.

Musiikki

Vihkipari sopii kanttorin kanssa häämusiikista etukäteen hyvissä ajoin. Kanttorit pyrkivät toteuttamaan toiveet, kunhan musiikki soveltuu kirkkotilaan ja uruilla soittamiseen ja häämusiikkiin löytyy nuotit. Jos omia toiveita ei ole, auttaa kanttori musiikin valinnassa. Kanttorien kanssa tulee myös keskustella kirkossa järjestettävistä musiikkiesityksistä.

Pirkkalan seurakunnan esite avioliittoon vihkimisestä.

Seurakuntatoimisto ma−pe klo 9−12  ja 13−15. Suupantie 10, 2. kerros, 33960 Pirkkala. pirkkala.seurakunta@evl.fi, p. 03  342 7300

Muistilista hääpareille

• avioliiton esteiden tutkinta eli kuulutukset
  • papin, kanttorin ja vihkipaikan varaaminen
  • vihkikeskustelu papin kanssa
  • kaksi todistajaa
  • sormus

Rakkaus on kärsivällinen,
rakkaus on lempeä.
Rakkaus ei kadehdi,
ei kersku,
ei pöyhkeile,
ei käyttäydy sopimattomasti,
ei etsi omaa etuaan,
ei katkeroidu,
ei muistele kärsimäänsä pahaa,
ei iloitse vääryydestä vaan iloitsee totuuden voittaessa.
Kaiken se kestää, kaikessa uskoo,
kaikessa toivoo, kaiken se kärsii.

1. Kor. 13: 4-7

Muita häiden järjestelyyn liittyviä asioita

•  häiden kustannusarvio
  •  hääjuhlapaikan varaus
  •  vieraslista ja kutsut
  •  vieraiden majoituspaikat
  •  hääjuhlan ohjelma ja tarjoilu
  •  musiikin suunnittelu
  •  käsiohjelmat
  •  bestman, kaaso, morsiusneidot
  •  hääpuvut ja kukat
  •  kirkon ja juhlapaikan koristelu
  •  kuljetukset
  •  valokuvaus
  •  häälahjatoiveet
  •  lasten leikkinurkkaus
  •  lapsille palkattu lastenhoitaja?
hääpari