Täältä voit lukea Pirkkalan seurakunnan uutisia. Lue toiminnastamme, tapahtumistamme ja ihmisistä, jotka jäävät mieleen ja koskettavat.
Vinkkaa viestintäämme, mistä aiheista toivoisit tehtävän uutisia ja juttuja, kiitos!

Näyttelijä Jyrki Mänttäri ristillä Jeesuksen roolissa vuonna 2019

Johannes-passioon kotisohvalta käsin

2.4.2020 16.04 Jeesuksen rooliin eläytyy jälleen viime vuoden näytelmästä tuttu Jyrki Mänttäri.

Dramatisoitu Johannes-passio tulee tänä vuonna katsojien koteihin videomuodossa.

Draama toteutetaan Pirkkalan kirkossa pelkistetyllä kokoonpanolla, ilman kuoroa ja suuria joukkoja. Rooleissa nähdään viimevuotiseen tapaan Tampereen Työväen Teatterin näyttelijä Jyrki Mänttäri Jeesuksena ja pirkkalalainen näyttelijä-ohjaaja Hanna Gibson kertojana eli evankelista Johanneksena.

Videoita julkaistaan hiljaisella viikolla 6.–10. huhtikuuta maanantaista torstaihin kello 20 ja perjantaina kello 15 seurakunnan Facebook-sivulla ja YouTube-kanavalla.

Kiirastorstaina näytelmä esitetään iltakirkon aluksi. Draama huipentuu pitkäperjantaina Jeesuksen kuolinhetkeen ja hautaamiseen.

Bachin säveltämän Johannes-passion aarioita kertomuksessa esittävät Kristjan Mõisnik, Outi Leino-Mäkiharju ja Petri Myllymäki. Soitinosuuksista vastaa ryhmä Tampere Filharmonian muusikoita.