Virkatodistus ja sukuselvitykset

Virkatodistusta tai sukuselvitystä tarvitaan mm. perunkirjoituksessa ja perinnönjaossa. Seurakunnat antavat virkatodistuksia omista jäsenistään.

Virkatodistuksen tietosisältö määräytyy todistuksen käyttötarkoituksen mukaan.

Virkatodistukseen merkitään perushenkilötiedot, ja käyttötarkoituksesta riippuen perushenkilötietojen lisäksi myös tiedot puolisosta ja/tai lapsista ja/tai vanhemmista.

Sukuselvitysmuotoinen virkatodistus on tietosisällöltään laajempi. Siihen merkitään mm. muuttotiedot ja tiedot puolisosta ja lapsista. Jos henkilöllä ei ole lapsia, todistukseen merkitään vanhemmat ja sisarukset. Sukuselvitystä tarvitaan yleisimmin perunkirjoitukseen ja muuhun kuolinpesän asioiden hoitoon.

Kirkkohallituksen vahvistamat virkatodistusmaksut 1.1.2020 alkaen

- virkatodistus 9,00 €

- sukuselvitys 9,00 €, tiedot alkaen 1960-luvulta

- sukuselvitys 30,00 €. Tiedot on haettu kirkonkirjoista ennen vuotta 1962

- toimitus- ja laskutusmaksu 5,50 € lisätään kaikkiin maksullisiin postitettaviin todistuksiin.

- laskun lähettäminen eri osoitteeseen kuin todistus toimitus- ja laskutusmaksu 5,50 €

Sukututkimusta ja tieteellistä tutkimusta varten laadittavasta todistuksesta veloitetaan 45 euroa. Mikäli todistuksen laatimisesta aiheutuu työtä enemmän kuin 30 minuuttia, veloitetaan lisämaksua 20 euroa jokaiselta alkavalta 30 minuutilta. Todistuksen lähettämisestä peritään lisäksi toimitus- ja laskutusmaksua 5,50 euroa.

Virkatodistustilaukset

Voit tilata virkatodistuksen tällä lomakkeella tai soittamalla seurakuntatoimistoon, puh.  03 342 7300.

Jos haluat tilata sukututkimuksen, siirry sitä varten tarkoitetulle lomakkeelle tästä

Kukka.