Pirkkalan seurakunnan viestintä

Viestintä

Pirkkalan seurakunnan viestinnästä vastaavat tiedottaja Mari Lilja ja kirkkoherra Olli-Pekka Silfverhuth. Ota yhteyttä antaessasi palautetta, esittäessäsi toiveita toiminnasta tai etsiessäsi tietoja. Eri työalojen työntekijät vastaavat myös itse suoraan työaloihin liittyviin kysymyksiin. Seurakuntatoimistosta saat tietoja esimerkiksi perhejuhlen ja hautajaisten järjestämisestä sekä virkatodistusten tilaamisesta. Yhteystiedot löydät täältä. 

Vireä ja aktiivinen

Pirkkalan seurakunnassa on jäseniä 14 168 (tilasto keväältä 2017). Seurakunta on vireä ja aktiivinen: toimintaa löytyy kaikenikäisille.

Tietoja toiminnastamme löytyy työmuotojen esittelystä,  tapahtumakalenteristamme, Pirkkalainen-lehdestä kirkollisista ilmoituksista ja Facebookista. Pirkkalainen jaetaan keskiviikkoisin 14000 talouteen. 

Pirkkalan seurakunta kutsuu kirjeitse toimintaan mukaan sekä kuntaan muuttamisen että seurakuntaan liittymisen myötä tulleita uusia seurakuntalaisia.

Kirkkoposti

Seurakunta julkaisee kuusi kertaa vuodessa Pirkkalaisessa Kirkkoposti-liitteen, jossa on ajankohtaisia uutisia ja ilmoituksia seurakunnan toiminnasta.

Seurakunta julkaisee toiminnastaan vuosittain kesät-, kesä-, syksy- ja jouluesitteen, joista saa tietoja ajankohtaisista tapahtumista. Toimintakertomus julkaistaan kerran vuodessa. 

Kuvagalleriamme löydät täältä

Pirkkalan seurakunta Facebookissa: Pirkkalan seurakunta, Pirkkalan seurakunnan varhaiskasvatus ja Pirkkalan nuori seurakunta.

Vuoden 2016 Kirkkopostit "yksissä kansissa".

 

Historiaa

Pirkkalan alueen seurakuntaelämän juuret sijoittuvat 1200-luvulle, jolloin Pirkkalan Vanhan kirkon alueella oli jo kirkko. Aikavälillä 1857−1920 alueella ei ollut kirkkoa eikä hautaustoimintaa, vaan toiminta oli keskitetty Pyhäjärven pohjoispuolelle 1838 valmistuneeseen Pirkkalan kivikirkkoon, nykyisen Nokian kirkon tiloihin ja hautausmaalle.

Vuonna 1921 Pirkkalan seurakunta jakaantui kahtia (nykyisin Nokian ja Pirkkalan srk). Kirkko rakennettiin vanhan hautausmaan viereen, joka oli ollut poissa käytöstä yli 60 vuotta. Vuonna 1994 Pirkkalan seurakunta sai uuden kirkon, Pirkkalan kirkon, joka sijaitsee kunnan keskustassa. Lisätietoja Vanhan kirkon historiasta voi lukea täältä. 

Ota rohkeasti yhteyttä etsiessäsi tietoja tai halutessasi antaa palautetta tai ideoita!

Kirkkoposti-liite
Pirkkalaisen välissä ilmestyvä Kirkkoposti-liite kertoo ajankohtaisista uutisista ja tapahtumista.

Ota yhteyttä

tiedottaja
Viestintäpalvelut
Suupantie 10
33960 Pirkkala

www.facebook.com/pirkkalanseurakunta/