Ajankohtaiset uutiset

Täältä voit lukea Pirkkalan seurakunnan uutisia. Lue toiminnastamme, tapahtumistamme ja ihmisistä, jotka jäävät mieleen ja koskettavat.
Vinkkaa viestintäämme, mistä aiheista toivoisit tehtävän uutisia ja juttuja, kiitos! 

 

Uutislistaukseen

ekat 6 min_M.jpg

Pappilassa järjestetään elokuvailta

11.10.2018 18.44

Pirkkalan seurakunta järjestää elokuvaillan Pappilan väentuvassa lokakuun lopussa. Kyseessä on Pappilan taideillan teemailta, jonka aikana katsotaan elokuva Salla - Selling the Silence sekä käydään elokuvaa läpi yhdessä Pirkanmaan elokuvakeskuksen (PEK) kanssa.  

Illan teemana on ”Ekat 6 min”, millä viitataan elokuvien alkuminuuttien merkitykseen mielenkiinnon vangitsijana. Aiheesta alustaa elokuvaohjaaja Vantte Lindevall PEK:sta. 

−  Käymme yhdessä läpi elokuvan rakennetta ja kulkua sekä hieman myös Aristoteleen runousoppia, jonka avulla voi tulkita elokuvia. Odotan osallistuvaa, avointa ja rikasta keskustelua. Olisi hienoa, jos tämän illan jälkeen osallistujat olisivat avoimempia katsomaan elokuvia myös omien mieltymystensä ja mukavuusalueiden ulkopuolelta, Lindevall rohkaisee. 

Mukana illassa ovat myös Pirkkalan seurakunnan aikuistyönohjaaja Jukka Peltola, seurakunnan vapaaehtoisia sekä pirkkalalainen näyttelijä ja teatteripedagogi Hanna Gibson. He kukin tuovat keskusteluun mukaan uusia näkökulmia.  Vapaaehtoinen Hannele Lahtivirta on ollut mukana muun muassa suunnittelemassa tapahtuman mainoksia.

− Tarjoamme kokonaisvaltaisen elokuvaillan väentuvan loistavissa puitteissa. Hirsiseinät, keinutuoli, lattialankut, pirtin ikkunat ja pönttöuunit viestivät ajattomuudesta ja kiireettömyydestä, kiittelee vapaaehtoinen Pentti Kuusjärvi.  

Salla - Selling the Silence on Markku Tuurnan vuonna 2010 valmistunut dokumenttielokuva, joka kertoo yrittämisestä, toiveista ja mahdollisuuksista Lapissa Sallassa.  

Vuonna 1982 perustettu Pirkanmaan elokuvakeskus ry. järjestää elokuvanäytöksiä ja työpajoja, antaa alan opetusta ja neuvontaa, järjestää erilaisia työpajoja sekä tekee yhteistyötä muun muassa kulttuuri- ja opetusalan väen kanssa. 

Pappilan taideillan elokuvailta väentuvassa su 28.10. klo 16. Illan hinta 5 euroa sisältää elokuvan, popparit ja limun. Ilmoittautuminen pirkkalanseurakunta.fi/ilmoittautumiset tai p. 03 342 7300. Hinta 5 euroa tasarahalla paikan päällä.