Täältä voit lukea Pirkkalan seurakunnan uutisia. Lue toiminnastamme, tapahtumistamme ja ihmisistä, jotka jäävät mieleen ja koskettavat.
Vinkkaa viestintäämme, mistä aiheista toivoisit tehtävän uutisia ja juttuja, kiitos!

Sirpakka muuttaa uusiin tiloihin.

Lähetystyön myymälä-kahvila Sirpakka muuttaa uusiin tiloihin

4.5.2017 15.35

Pirkkalan seurakunnan lähetystyön myymälä-kahvila Sirpakka muuttaa uusiin tiloihin helatorstain jälkeen. Uudet tilat ovat hyvällä paikalla aivan Pirkkalan keskustassa.

− Keskiviikkona 24.5. olemme viimeisen päivän auki nykyisessä tilassa, kertoo lähetys- ja kansainvälisen työn ohjaaja Anne Sihvonen.

Pirkkalan seurakunta hankki uuden liiketilan, koska nykyisen tilan vuokrasopimus päättyy. Kirkkoneuvosto hyväksyi 18.4. kokouksessaan liiketilan oston osoitteesta Koulutie 1. Uudessa toimitilassa tehdään tarvittavat muutostyöt ja Sirpakka pääsee jatkamaan toimintaansa toukokuun viimeisellä viikolla. Muutostöitä jatketaan vielä mahdollisesti heinäkuussa, jolloin Sirpakka on suljettuna.

− Avaamme Sirpakan uusissa tiloissa mahdollisesti vielä toukokuun aikana. Toivomme, että avajaispäivää voimme viettää vielä toukokuussa. Kun remontti on vielä tekemättä, on vaikea tietää tarkkaa ajankohtaa, kertoo Anne Sihvonen.

Uusissa tiloissa myymälä-kahvilan toiminta jatkuu entisellään. Sirpakassa voi kohdata toisia kahvikupin äärellä, tehdä kädentöiden sekä Reilun kaupan tuotteiden ostoksia. Sirpakassa toimii viikoittain myös useita ryhmiä kuten esimerkiksi neulekahvila, Hyvän aamun kahvihetki, shakkiryhmä sekä käsityöpaja. Sirpakan tilaa voi myös varata ryhmä- ja kokouskäyttöön kahvitarjoilun hinnalla.

Sirpakka toimii vapaaehtoisvoimin lähetyksen hyväksi

Vapaaehtoisvoimin pyörivä Sirpakka on toiminut 16 vuoden ajan. Suupantie 10 osoitteessa myymälä-kahvila ehti toimia 11 vuoden ajan.

− Sirpakassa yhdistyy halua auttaa ja palvella, osallistua lähetystyöhön kotimaasta käsin. Sirpakka toimii hienosti näin yhtenä auttamisen kanavana heikoimmassa osassa oleville ja apua tarvitseville. Jokaiselle vapaaehtoiselle löytyy tehtäviä kahvilatoiminnan ympäriltä.

− Iloitsemme myös seurakunnassa Sirpakan aktiivisista vapaaehtoisista sekä Apureista, jotka auttavat monenlaisissa nikkaroinneissa sekä tulevassa muutossa, sanoo Anne Sihvonen.

Sirpakassa on joka arkipäivä tarjolla tuoretta ja maukasta kahvileipää sekä Reilun kaupan kahvia edulliseen hintaan. Valikoimiin kuuluvat myös kortit, adressit, erilaiset kädentyöt ja Reilun kaupan tuotteet. Sirpakan tuotto menee seurakunnan lähetystyön kohteisiin, Kirkon Ulkomaanavun työhön sekä ajankohtaisiin keräyksiin.

Anne Sihvonen, Pirjo Sarkola ja Terttu Kivimäki toivottavat asiakkaat vielä tervetulleeksi lähetystyön myymälä-kahvila Sirpakkaan Suupantie 10. Sirpakka on auki vielä 24.5. kello 17 asti. Sen jälkeen ryhdytään muuttopuuhiin.