Täältä voit lukea Pirkkalan seurakunnan uutisia. Lue toiminnastamme, tapahtumistamme ja ihmisistä, jotka jäävät mieleen ja koskettavat.
Vinkkaa viestintäämme, mistä aiheista toivoisit tehtävän uutisia ja juttuja, kiitos!

soittimia_S.jpg

Uudet virret tutuiksi virsimaratonissa

20.4.2017 09.40

Pirkkalan kirkossa järjestetään neljän tunnin virsimaton, jossa lauletaan viime vuoden lopussa julkaistun virsikirjan lisävihkon virret läpi.

- Laulamme yhdessä kaikki uudet virret läpi noin kahdenkymmen virren seteissä ja sitten pidetään pieni tauko, lupailee kanttori Liisa Aaltola.

Virsimaton koostuu neljästä vajaan tunnin mittaisesta lauluhetkestä. Mukaan voi tulla vaikka vaan yhteen lauluhetkeen tai osallistua koko maratoniin. Uusia virsiä säestetään usealla soittimilla. Säestämässä ovat kanttorit Liisa Aaltola ja Anna Arola. Urku- ja pianosäestyksen lisäksi säestämässä muun muassa Julia Ilomäki, huilu ja Juhana Mäkinen, perkussiot.

- Uusissa virsissä on monen tyylistä musiikkia. Mukana on esimerkiksi tuttu ja rakastettu P.J. Hannikaisen säveltämä Maan korvessa kulkevi lapsosen tie. Uusissa virsissä näkyy myös monikielisyys ja musiikillinen monikulttuurisuus, kertoo Aaltola.

Neljän tunnin virsimaratonissa toimii lähetyskahvila ajalla 14.30–17 Päivi ja Sakari Löytyn työn tukemiseen Namibiassa Suomen Lähetysseuran kautta. Lauluhetkien välissä voi nauttia kahvilan tarjoamista herkuista. Myynnissä on maukkaita munkkeja, teetä, kahvia ja mehua edulliseen hintaan.

Virsimaraton la 29.4. kello 14-18 Pirkkalan kirkossa.