Täältä voit lukea Pirkkalan seurakunnan uutisia. Lue toiminnastamme, tapahtumistamme ja ihmisistä, jotka jäävät mieleen ja koskettavat.
Vinkkaa viestintäämme, mistä aiheista toivoisit tehtävän uutisia ja juttuja, kiitos!

lahjat_THUMB.jpg

Toivepuukeräys tuo lapselle joulun

22.11.2016 08.50

Joululoman jälkeen kouluissa on yksi puheenaihe ylitse muiden: mitä kukin sai joululahjaksi.

– Jotkut saavat jopa kymmenen lahjaa, monet hirveän kalliita, ja lapset puhuvat lahjoistaan koulussa. On kauheaa, jos ei voi antaa yhtään lahjaa. Lapsilleen toivoo kaikkea hyvää, joten on kova pala, jos ei pysty antamaan yhtään mitään, pirkkalalainen seitsemänlapsisen perheen äiti kertoo.

Viime vuonna perheen tilanne oli huono. Rahat riittivät vain ruokaan ja laskuihin, ja joulu näytti toivottamalta. Pirkkalan seurakunnan joulutoivepuukeräys pelasti 2–14-vuotiaiden lasten joulun.

– Lapset saivat toivoa lahjaa, jonka ihan oikeasti halusivat. Kukin saikin toivomansa, pienin esimerkiksi pikkuautoja ja yksi lapsi kovasti toivomansa shakin. Isommat tytöt toivoivat kylpypyyhettä ja aamutakkia. Joihinkin lahjoihin oli laitettu vielä lisänä jotain pientä, mikä sekin ilahdutti.  Lahjojen saaminen oli minulle hirveä helpotus ja suuri ilo. Koko perheelle tuli joulumieli, äiti kiittää.

Noin 50 lasta sai viime vuonna lahjan

Vuonna 2015 noin 50 pirkkalalaislasta sai joululahjan lasten joulutoivepuukeräyksen avulla. Myös tänä vuonna kerätään lahjoja lapsille, joiden perheissä on työttömyyteen, sairauteen tai yksinhuoltajuuteen liittyen taloudellisia vaikeuksia. Toivepuusta saatu lahja on suuri apu monelle perheelle.

Jouluilo syntyy myös lahjojen antajille.

– Monelle, joiden omat lapset ja lastenlapset ovat jo isoja, on lahjan ostaminen iso ilo. Moni näkee lahjan hankkimiseen vaivaa ja menee vaikka kaupungin toiselle puolelle etsimään toivetta, diakoni Sirkka Nylund iloitsee.

Tämän vuoden joulutoivepuukeräykseen voi osallistua 27.11.–14.12. hakemalla Pirkkalan kirkossa olevasta joulukuusesta toivelapun tai soittamalla Nylundille. Kuusta täydennetään sitä mukaa, kun saadaan uusia toiveita. Lahjat tulee toimittaa seurakuntatoimistoon 14.12. mennessä.

Lahjoja toivovat perheet voivat ottaa yhteyttä Nylundiin 9.12. mennessä puhelinnumeroon 050 434 8320.

Joulusaunapaketteja voi myös lahjoittaa

Joulumieltä voi välittää myös joulusauna-paketilla. Diakoniatyön kautta lahjoitettaviin paketteihin voi laittaa esimerkiksi pesuaineita, pyyhkeitä, kahvia ja suklaata tai jotakin näistä. Tuo tuotteet avonaisessa pussissa Pirkkalan kirkolle tai seurakuntatoimistoon 7.12. mennessä. Lisätiedot diakoni Jukka Peltolalta, puhelinnumero 050 380 7962.