Täältä voit lukea Pirkkalan seurakunnan uutisia. Lue toiminnastamme, tapahtumistamme ja ihmisistä, jotka jäävät mieleen ja koskettavat.
Vinkkaa viestintäämme, mistä aiheista toivoisit tehtävän uutisia ja juttuja, kiitos!

Pirkkalan Vanha kirkko lumisessa maisemassa.

Tiukentuneet koronarajoitukset vaikuttaa myös Pirkkalan seurakunnan toimintaan

22.12.2021 20.09

Heikentynyt koronatilanne vaikuttaa myös Pirkkalan seurakunnan joulun ajan tapahtumiin. Joulun ajan joulukirkot, hartaudet ja messut pidetään suunnitellusti loppiaiseen saakka, mutta rajoitetuin väkimäärin. Sen sijaan kaikki Kauneimmat Joululaulut –tilaisuudet ovat peruttu, koska yhteislaulutilaisuudet luokitellaan korkeamman riskin tilaisuuksiksi.

Jumalanpalveluksissa ja hartaushetkissä pitää varmistaa riittävät turvavälit. Täten tiloihin voidaan ottaa sisään 1/3 maximi henkilömääristä. Pirkkalan kirkon osalta tämä tarkoittaa 150 henkilöä ja Vanhan kirkon osalta 50 henkilöä. Tiloissa on edelleen voimassa vahva maskisuositus rokotussuojan tasosta riippumatta.

Kirkollisia toimituksissa esimerkiksi häitä, hautajaisia ja kastetilaisuuksia voidaan toteuttaa. Näissä tilaisuuksissa huomioidaan tilojen väljyys ja huolehditaan muutenkin terveysturvallisuudesta.

Länsi- ja Sisä-suomen aluehallintovirasto antanee huomenna torstaina 23.12.2021 uusia koronarajoituksia. Kun nämä päätökset on saatu, tiedotamme lisää mahdollisista muutoksista toiminnassamme.

Ohjeet toimintaan osallistuvalle

1. Osallistu tilaisuuksiin ja tapahtumiin vain terveenä.
  2. Pidä huolta hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta.
  3. Huomioi turvavälit myös tiloihin tullessasi ja pois lähtiessäsi.
  4. Vahva kasvomaskisuositus on käytössä kaikissa kohtaamisissa, myös ulkotiloissa ja kirkollisissa toimituksissa.