Täältä voit lukea Pirkkalan seurakunnan uutisia. Lue toiminnastamme, tapahtumistamme ja ihmisistä, jotka jäävät mieleen ja koskettavat.
Vinkkaa viestintäämme, mistä aiheista toivoisit tehtävän uutisia ja juttuja, kiitos!

Vanha kirkko ja pala hautausmaata talvella.

Joulukirkkoihin pääsee rajoitetusti

20.12.2021 16.46

Seurakunta valmistelee joulun ajan tilaisuuksiaan koronarajoitusten puitteissa.

Ohjelma varmistuu, kun aluehallintovirasto päättää uusista rajoituksista jouluviikolla. Ajantasaiset tiedot päivitetään seurakunnan nettisivuille.

Suunnitelluissa joulukirkoissa ja aattohartauksissa ei edellytetä koronapassia, sillä tilaisuudet luokitellaan uskonnon harjoittamiseksi.

Avin mukaan yhteislaulutilaisuuksia tulkitaan eri valossa. Sen vuoksi passi tarkastetaan Kauneimmat Joululaulut -tilaisuuksissa, joita järjestetään vielä aatonaattona 23.12. ja aattona 24.12.

Kirkkoherra Olli-Pekka Silfverhuth avaa seurakunnan tilannetta.

– Jouluviikon alkaessa on epätietoinen olo. Koronatilanne on heikentynyt Pirkanmaalla niin nopeasti, että jouluksi voi tulle vielä uusia rajoituksia, jotka kumoavat tällä hetkellä voimassa olevat.

– Nyt kannattaa seurata tarkasti seurakunnan nettisivuja. Päivitämme sinne mahdolliset muutokset. Kaikesta huolimatta joulun ilo ja valo tulevat myös tänäkin jouluna.

Aatonaattona Vanhassa kirkossa kaikuvat puolen tunnin välein toistuvat non-stop-joululaulut.

– Tarkoitus on, että haudoilla käyvät ihmiset pääsevät koronapassilla istahtamaan kirkkoon ja liittymään lauluun milloin vain, kanttori Liisa Aaltola kertoo.

Kasvomaskin käyttöä suositellaan vahvasti rokotussuojan tasosta riippumatta.

Some ei hiljene

Joulun tunnelmaa voi kokea myös seurakunnan sosiaalisen median kautta.

Aatonaattona kirkkoherra muistaa seurakuntalaisia perinteisellä videotervehdyksellään.

Aattona seurakunnan Facebook-tilillä ja YouTube-kanavalla taas nähdään Vanhassa kirkossa kuvattu jouluhartaus.

Tapaninpäivänä 26.12. Kauneimpiin Joululauluihin pääsee mukaan kotisohvalta, kun edellisvuoden striimitallenne julkaistaan Facebookissa. Laulujen sanat näkyvät videolla.

Ajantasainen tieto joulun ajan tilaisuuksista pirkkalanseurakunta.fi.