Täältä voit lukea Pirkkalan seurakunnan uutisia. Lue toiminnastamme, tapahtumistamme ja ihmisistä, jotka jäävät mieleen ja koskettavat.
Vinkkaa viestintäämme, mistä aiheista toivoisit tehtävän uutisia ja juttuja, kiitos!

Näyteikkunassa päivä päivältä kasvava adventtikalenteri.

Sirpakan näyteikkunassa joka päivä kasvava adventtikalenteri

4.12.2021 17.15

Seurakunnan kahvilan Sirpakan näyteikkunaan muodostuu päivä päivältä kasvava adventtikalenteri. Idea elävästä adventtikalenterista syntyi seurakunnan entiselle papille Denise Gauffin-Kostilaiselle.

- Ajattelin, että seurakunnan pitää tarjota näkemystä siitä, mistä joulusta on oikein kyse. Joulu on maailman suurin rakkauden ja valon juhla. Sen äärellä ei tarvita kaupallista jouluhössötystä, vaan tilaisuutta pysähtyä joulun sanoman äärelle.

Ihan kuntakeskuksen ytimessä oleva Sirpakan näyteikkuna on oiva paikka adventtikalenterille. Keskieurooppalaisen seimikulttuuriin perustuvaan adventtikalenteriin lisätään joka päivä jotain uutta.

- Seimiasetelma kasvaa joulua kohden. Mukana on Raamatusta tuttuja henkilöitä. Jouluaattona seimeen ilmestyy Jeesus. Meille suomalaisille tuttuja elementtejä ilmestyy esimerkiksi itsenäisyyspäivänä sekä Lucian päivänä. Adventtisunnuntaisin nähtävillä on myös Vanhan testamentin teksti sekä adventtikynttilät.

Seimiasetelmaan voi käydä katselemassa Sirpakan näyteikkunassa loppiaiseen saakka.

Sirpakka löytyy osoitteesta Koulutie 1.