Täältä voit lukea Pirkkalan seurakunnan uutisia. Lue toiminnastamme, tapahtumistamme ja ihmisistä, jotka jäävät mieleen ja koskettavat.
Vinkkaa viestintäämme, mistä aiheista toivoisit tehtävän uutisia ja juttuja, kiitos!

Seurakunnan toimistossa kirkkoherra ja seurakuntasihteeri. Seurakuntatoimisto palvelee jatkossakin asiakkaita arkisin kello 9-12 sekä 13-15, kertovat kirkkoherra Olli-Pekka Silfverhuth ja seurakuntasihteeri Anna Riuttamäki.

Pirkkalan seurakunta liittyy Tampereen aluekeskusrekisteriin vuoden 2022 alusta

21.11.2021 18.49

Pirkkalan seurakunta liittyy Tampereen aluekeskusrekisteriin vuoden 2022 alusta lukien. Tampereella sijaitsevassa aluekeskusrekisterissä hoidetaan kaikkien siihen kuuluvien seurakuntien kirkonkirjojen pito keskitetysti. Kirkonkirjojen pitoon sisältyy muun muassa virkatodistusten ja sukuselvitysten laatiminen, avioliiton esteiden tutkinta sekä kasteiden, avioliittojen, kirkosta eroamisten ja kirkkoon liittymisten rekisteröiminen.

Vuonna 2019 toimintansa aloittaneeseen Tampereen aluerekisteriin kuuluvat tällä hetkellä Tampereen seurakunnat sekä 23 muuta seurakuntaa. Vuoden 2022 alusta mukaan liittyy 9 seurakuntaa: Forssa, Jokioinen, Parkano, Pirkkala, Punkalaidun, Sastamala, Urjala, Virrat ja Ylöjärvi.
Aluekeskusrekisteriin vuonna 2022 kuuluvissa seurakunnissa on yhteensä noin 472 000 jäsentä.

Aluekeskusrekisterin palveluita tarvitaan mm. silloin, kun tilataan sukuselvitys vainajan perunkirjoitusta varten. Sukuselvityksen voi tilata Tampereelta puhelimitse tai sähköisesti. Yhdelle sukuselvitykselle saadaan vainajan muuttohistoria koko Suomen alueelta. Tämä säästää omaisten aikaa ja kustannuksia, kun sukuselvitystä ei tarvitse pyytää jokaisesta seurakunnasta erikseen.

Asiointi kirkonkirjojenpidon asioissa ei ole enää sidottu paikallisen kirkkoherranviraston aukioloaikoihin. Aluekeskusrekisterissä suositellaan sähköistä asiointia. Lisäksi aluekeskusrekisterin puhelinpalvelu on avoinna joka arkipäivä 9–15.

- Seurakuntalaisten asioiminen kasvokkain on edelleen mahdollista meillä tutussa seurakuntatoimistolla, eli asioiden hoitaminen ei edellytä Tampereelle lähtemistä. Kirkollisten toimitusten ajankohdista ja hauta-asioista sovitaan edelleen paikallisesti aivan kuten ennenkin, kertoo kirkkoherra Olli-Pekka Silfverhuth.

Aluerekisterin perustamisen taustalla on Kirkkohallituksen linjaus vuodelta 2015, minkä mukaan kirkonkirjojen pito on mielekästä toteuttaa alueellisissa keskusrekistereissä. Kirkkohallituksen linjauksen mukaan kaikkien seurakuntien on kuuluttava johonkin aluekeskusrekisteriin viimeistään vuonna 2022.

Lisätietoja:

Olli-Pekka Silfverhuth, 0500 836 000, olli-pekka.silfverhuth@evl.fi
aluekeskusrekisterin johtaja Kari Salonen p. 040 804 8701,
tampereenseurakunnat.fi/aluekeskusrekisteri

Yhteystiedot:

Sukuselvitys- ja virkatodistukset

03 2190 700 (arkisin klo 9-15)

keskusrekisteri.tampere@evl.fi

Kaste- ja avioliittoasiat, kirkkoon liittyminen, kirkosta eroaminen

03 2190 222 (arkisin klo 9-15)

rekisteroinnit.tampere@evl.fi

Vaihde 03 2190 111