Täältä voit lukea Pirkkalan seurakunnan uutisia. Lue toiminnastamme, tapahtumistamme ja ihmisistä, jotka jäävät mieleen ja koskettavat.
Vinkkaa viestintäämme, mistä aiheista toivoisit tehtävän uutisia ja juttuja, kiitos!

Kehitysmaan lapsia istumassa puisissa koulupenkeissä.

Kauneimpia Joululauluja lauletaan taas kirkoissa

18.11.2021 09.11

Viime jouluna Kauneimpia Joululauluja laulettiin lähinnä kotisohvalla striimauksia katsellen. Nyt päästään taas tauon jälkeen laulamaan kirkkoihin. Pirkkalan kirkoissa on yhteensä yksitoista tilaisuutta. Tilaisuudet luonnollisesti järjestetään mahdolliset rajoitukset ja terveysturvallisuuden huomioon. Kauneimmat Joululaulut on Suomen suurin musiikkitapahtuma ja laulutilaisuuksissa kerätään kolehti Lähetysseuran työhön maailman lasten hyväksi.

Suomen Lähetysseura on painattanut seurakuntia varten 750 000 lauluvihkoa. Vihosta löytyy 24 joululaulua – ne kaikkein perinteisimmät ja rakkaimmat, jotka saavat joulumielelle niin nuoret kuin vanhat. Mukana ovat tietysti viime vuoden Kauneimmat Joululaulut -äänestyksen voittajat, Vexi Salmen ja Kassu Halosen Sydämeeni joulun teen, Carola Häggkvistin säveltämä ja Pia Perkiön suomeksi sanoittama Taivas sylissäni sekä Sakari Topeliuksen ja Otto Kotilaisen Varpunen jouluaamuna.

Kauneimpien Joululaulujen suojelijana on tänä vuonna piispa Mari Leppänen. Hän kävi laulamassa niitä perheen kanssa jo lapsena ja sittemmin ne ovat olleet myös osa hänen työtään pappina.

- Monen joulun edellä olen itse juontanut jonkun Kauneimmat Joululaulut -tilaisuuden. Ihmiset tulevat niihin monin erilaisin tunnoin, osa innoissaan jouluvalmisteluista, osa niiden tai työn väsyttäminä. Joillekin jouluun voi myös liittyä luopumisen ja ikävän tunteita siksi, että päällimmäisenä mielessä on joku kokemus joulusta, joka ei enää voi toteutua. Mutta uskon, että jokainen tulee tilaisuuteen hetkeksi levähtämään, tavoittelemaan iloa ja tyyntymään kaiken keskellä, Leppänen sanoo.

- Meillä jokaisella on käsitys oikeanlaisesta joulusta – joku maku, haju tai muisto lapsuuden joulusta, jonka kautta jouluun kuljetaan. Myös Kauneimmat Joululaulut on matka jouluun.

Pirkkalan seurakunnan Kauneimmat Joululaulut -tilaisuudet löytyvät täältä.