Ajankohtaiset uutiset

Lue Pirkkalan seurakunnan toiminnasta, tapahtumista ja ihmisistä, jotka jäävät mieleen ja koskettavat. Vinkkaa viestintäämme, mistä aiheista toivoisit tehtävän uutisia ja juttuja, kiitos! 

Uutislistaukseen

Pappilan joulu tuo joulutunnelman

Pappilan väentuvassa aikuiset ja lapset askartelevat joulukortteja yhdessä.

Pappilan väentuvassa askarrellaan joulukortteja. Ne voi myös tänä vuona postittaan paikan päältä.

Pappilan joulu käynnistyy tiistaina 30.11. Jouluisesta tunnelmasta voi nauttia lauantaihin 4.12. saakka. Viime vuonna koronatilanteen takia tätä ei voitu toteuttaa, mutta nyt voimme virittäytyä jouluun Pappilan alueella viitenä päivä kello 17-20 välisenä aikana.

- Pappilan joulu kannattaa ehdottomasti kokea. Nähtävää ja tekemistä on niin sisällä kuin ulkonakin, sillä koko alue on upeasti valaistu ja sisätilat huokuvat joulutunnelmaa. Mukaan voi tulla myös vaan ihan olemaan ja nauttimaan, kertoo Pappilan joulun vastaava työntekijä Laura Furu.

Viisipäiväisen Pappilan joulun ajan väentupa muuttuu jouluiseksi korttipajaksi, jossa voi askarrella joulukortteja. Tänä vuonna on myynnissä myös postimerkkejä, joten kortit voi jättää postitukseen jo paikan päällä. Myynnissä on Vanhan kirkon 100-vuotisjuhlan kunniaksi teetettyä postimerkkiä sekä normaaleita postimerkkejä. Väentuvasta löytyy myös maisemoitu valokuvausnurkkaus, jossa voi käydä ottamassa valokuvia joulutervehdyksiksi.

Joulukahvilan puolella voi herkutella edulliseen hintaan. Kahvilasta löytyy niin suolaisia kuin makeitakin herkkuja juomien kera. Pappilan joulun viimeiseen päivään, lauantaille, on luvassa myös riisipuuroa. Kahvilassa asioiville suosittelemme korttimaksua. Kahvilan tuotto käytetään lähetystyön hyväksi.

Pappilan jouluun järjestetään yhteiskuljetus perjantaina 3.12. Bussi lähtee Suupantorilta klo 17.30 Pappilaan ja Pappilasta takaisin bussi lähteen klo 19.30. Bussikuljetus maksuton.

Valopolku kuljettaa joulun sanoman äärelle

Kodalta lähtevä opastettu valopolku on kuljettavissa 30.11.-4.12. kello 17-21. Valopolku on audiovisuaalinen joulukertomus, jonka äärellä voi hiljentyä joulun sanomaan. Matkan varrella on seitsemän eri pysähdyspistettä. Mukaan kannattaa varata myös oma taskulamppu.

- Elämys syntyy valon, äänimaisemien, vaeltamisen ja pimentyneen luonnon voimin. Matkalla kokee toivoa, epätoivoa ja sitten taas toivoa. Sen varrella huomaa ihmisen pienuuden isojen asioiden äärellä, kun ajattelee vaikkapa Joosefia yksin yöllä tai millainen ilmestys taivaallinen sotajoukko voi olla, kertoo Arto Järvinen valopolun valo- ja äänisuunnittelun toteuttaja.

- Valaisutyöt ovat yleensäkin mielekkäitä, koska niillä saa aika pienelläkin vaivalla aikaan katselijalle jonkinlaisen "kannatti lähteä" -kokemuksen. Nyt kun valaisuun on yhdistetty tarina ja ääniä, niin ollaan tietysti jo ihan eri sfääreissä, ja se kyllä innostaa jo kosolti tekijääkin, sanoo Järvinen.

Pappilan jouluun saapuvia pyydetään huomioimaan Pappilantien liikenne. Tiellä ajetaan hiljaa, sillä nopeusrajoitus on 30 km/h.


 

23.11.2021 16.08