Täältä voit lukea Pirkkalan seurakunnan uutisia. Lue toiminnastamme, tapahtumistamme ja ihmisistä, jotka jäävät mieleen ja koskettavat.
Vinkkaa viestintäämme, mistä aiheista toivoisit tehtävän uutisia ja juttuja, kiitos!

Kamarimusiikkisarja esiintyjien kuvia.

Tasokas kamarimusiikkisarja Pirkkalan kirkossa

5.8.2021 11.19

Pirkkalan Vanha kirkko 100 vuotta -juhlavuoden kunniaksi järjestetään tasokas konserttisarja, jossa korostuu paikallisuus. Heikentyneen koronatilanteen vuoksi konserttisarja siirtyy Pirkkalan kirkkoon, jonne voidaan ottaa sisään 95 henkilöä.

- Me kuulijat puolestamme saamme paitsi tehdä aikamatkan sadan vuoden takaiseen kansallisromanttiseen laulutaiteeseen, myös ihmetellä kuinka kaukana ja samalla lähellä meitä musiikkielämä maailmalla oli. Voimme nautiskella salonki- ja virtuoosimusiikista tuon aikaisilta Euroopan estradeilta sekä matkata sieltä takaisin nykypäivään, kertoo kanttori Liisa Aaltola.

Konsertteihin on vapaa pääsy. Ohjelmakirja 5 €. Konsertin kesto noin 1 h 20 min. Väliajalla tarjolla kahvia lähetyksen hyväksi.

Ohjelma netissä näköisesitteenä

Ohjelmatarjonnasta tarkemmin Pirkkalan Vanha kirkko 100 vuotta -ohjelmaesitteessä:
https://view.creator.taiqa.com/…/pirkkalan-vanha-kirkko-100…Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Kamarimusiikkisarja

la 14.8. klo 19: Minä laulan sun iltasi tähtihin – Kaikuja sadan vuoden takaa

Diplomilaulajat tenori Petri Myllymäki ja basso Kristjan Mõisnik esittävät pianisti Ville Hautakankaan säestyksellä liedejä Suomen säveltaiteen kultavuosilta.
Kuula, Merikanto, Kaski, Kilpinen, Linnavuori, Turunen, Sibelius.

su 15.8. klo 19: Heijastuksia

Aamukasteen pisarat pellon pientareella. Kuun kaje öisen järven pinnassa. Huilistisisarukset Emilia Karhi (os. Ilomäki) ja Julia Ilomäki sekä pianisti, säveltäjä Tuomas Turriago saattelevat kuulijan matkalle aikojen halki ja tunnelmasta toiseen.
Quantz, Uebayashi, Debussy, Kuhlau.

la 21.8. klo 19: Samaan aikaan maailmalla

Kahden naisen trio; sopraano, pianisti Anna-Inkeri Pap ja klarinetisti Jutta Jelys tuovat nautittavaksi 1920-luvulla Euroopan estradeilla soinutta musiikkia.
Bartók, Kodály, Debussy, Palmgren, Stravinsky.

su 22.8. klo 19: Virtuoosiklassikoita

Salonkimusiikin virtuoosikappaleita sadan vuoden ajalta taituroivat improvisatorisella otteella ja omin sovituksin musiikin tohtori, viulisti Eeva Oksala ja harmonikka-taiteilja, säveltäjä Sami Varvio.
Gade, Brahms, Piazzolla, Williams, Varvio, Igudesman, Monti, Dinicu.

Huomioimme terveysturvallisuusnäkökohdat kaikessa toiminnassamme. Tiloissamme huomioidaan turvavälit ja käytetään kasvomaskeja. Osallistuthan vain terveenä toimintaamme.

Lämpimästi tervetuloa!