Täältä voit lukea Pirkkalan seurakunnan uutisia. Lue toiminnastamme, tapahtumistamme ja ihmisistä, jotka jäävät mieleen ja koskettavat.
Vinkkaa viestintäämme, mistä aiheista toivoisit tehtävän uutisia ja juttuja, kiitos!

Kouluikäistyön seurakuntapastori Reetta Mörttinen leikittää tulevia koululaisia kirkkohetkessä. Kirkkohetkissä valmistaudutaan opintielle myös laulaen ja leikkien. Kuva vuodelta 2020.

Koulunsa aloittavia siunataan opintielle

3.8.2021 13.00

Tulevan syksyn koululaisia kutsutaan Pirkkalan kirkkoon koulutielle siunaamiseen maanantaina 9. elokuuta.

Kirkkohetkiä järjestetään kaksi, ensimmäinen kello 17 ja toinen kello 18. Perheet voivat valita kellonajoista sopivamman. Molemmat tilaisuudet ovat sisällöltään samanlaisia ja kestävät noin puoli tuntia.

– Pirkkalassa on muodostunut tavaksi kutsua siunattavaksi erityisesti eskarin aloittavia. Heillä päiväkoti vaihtuu kouluun, ja uuden rakennuksen, luokan ja uusien aikuisten myötä muutos voi olla suurempi kuin eskarista ekaluokalle mennessä, kouluikäistyön seurakuntapastori Reetta Mörttinen kertoo.

– Kirkkoon ovat tervetulleita tietenkin myös muut koululaiset. Lapsi voi tulla paikalle yhdessä oman kotiväen, kummin, isovanhempien tai muun itselleen tärkeän ihmisen kanssa.

Tukea uuteen kasvuvaiheeseen

Kirkkohetkien ytimessä on alttarilla tapahtuva siunaus, jossa lapsille toivotaan hyvää ja turvallista opintaivalta. Lisäksi koululaiset pääsevät osallistumaan lauluihin ja leikkeihin.

– Uuden kasvunvaiheen alkaessa voi niin koululaisella kuin kotiväelläkin olla mielessä monenlaisia ajatuksia. Niille kaikille voi rukoilla Jumalan huolenpitoa, Mörttinen sanoo.

– Kirkossa saattaa myös törmätä vaikka tulevaan luokkakaveriin tai tuttuun kesän jälkeen.

Koulutielle siunaaminen ma 9.8. kahdessa kirkkohetkessä, klo 17 ja 18, Pirkkalan kirkossa (Arokuja 8). Aikuisia pyydetään käyttämään kirkossa kasvomaskia.